Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Τα πρωινά μας… κάθε μέρα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Τα πρωινά μας… κάθε μέρα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Απρ 23,2014 0 Σχόλια

Είμαι σίγουρη ότι όλοι σας έχετε τύψεις με τόσο που φάγατε το Πάσχα. Δε μπορεί, όλοι μας φάγαμε κάτι παραπάνω, ακόμα κι εγώ που δεν τρώω αρνί, τσάκισα τα αβγά, τα τσουρέκια και τα λοιπά γλυκά που έφεραν οι καλεσμένοι-κολασμένοι! Δε μπορεί, ακόμα και οι πιο αναίσθητοι, θα νιώθετε την ανάγκη να αποτοξινωθείτε, να ξεκινήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι…

Κλισέ, αλλά αλήθεια. Εκεί γύρω μετά το Πάσχα, αρχίζουμε σιγά-σιγά και ντρεπόμαστε για τις γουρουνιές που κάναμε τόσους μήνες και ξεκινάμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή και τη φυσική μας κατάσταση. Ξεκινάμε, λοιπόν, από το πρωινό.

Το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες, αυτό δεν αλλάζει, ακόμα κι αν θέλουμε να χάσουμε κιλά. Μην κάνετε το λάθος και κόβετε το πρωινό, νομίζοντας ότι έτσι θα αδυνατίσετε πιο γρήγορα. Γιατί υπάρχουν ιδέες για χορταστικά πρωινά που δεν μας επιβαρύνουν με χιλιάδες θερμίδες ούτε κακά λιπαρά. Εγώ χωρίς πρωινό δε λειτουργώ, δεν σκέφτομαι σωστά, δεν έχω ενέργεια, δεν αποδίδω. Γι’αυτό βρήκα και μοιράζομαι μαζί σας, μερικές ιδέες για νόστιμα και λαχταριστά πρωινά που δεν με γεμίζουν τύψεις αλλά ζωντάνια!

flust.gr-Εμμανουέλα Κόκκαλη

Βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού
Υλικά:
1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
6 κουταλιές ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά μαργαρίνη

Εκτέλεση:
Bάζουμε το μισό γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και διαλύουμε στο κρύο γάλα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Pίχνουμε στο ζεστό γάλα το μείγμα του κρύου και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Τη σερβίρουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή νιφάδες βρώμης. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη βάλουμε σε πυρίμαχα μπολάκια, να την αλείψουμε με κρόκο αβγού και να τη βάλουμε για λίγα λεπτά στο grill, μέχρι να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα.

flust.gr- Εμμανουέλα Κόκκαλη

Μπισκότα βρώμης με cranberries
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. νιφάδες βρώμης
150γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50γρ. χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Μπόλικα cranberries

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε με τα χέρια μια μαλακιά ζύμη. Με το χέρι πάλι πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά και πλακέ, χωρίς ακρίβεια στο μέγεθος, όπως μας βγουν. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν λίγο και φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο, μακριά από την υγρασία.

flust.gr- Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γιαούρτι με ταχίνι πορτοκαλιού
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ανακάτεψα μια μέρα το στραγγιστό μου γιαούρτι 2% με λίγο μακεδονικό ταχίνι με γεύση πορτοκάλι και σέρβιρα σε μπόλ με λίγο μέλι και σπασμένο παστέλι μέσα. Μιλάμε για ονειρεμένη γεύση. Είτε για πρωινό είτε για επιδόρπιο, θα σας ξετρελάνει!

Ομελέτα με ασπράδια αβγών
Πολύ συχνά κι όταν έχω χρόνο το πρωί, φτιάχνω μια ομελέτα και προτιμώ να την κάνω χωρίς τους κρόκους, για πιο ανάλαφρη γεύση. Μια τέτοια ομελέτα, συστήνεται και σε πολλές δίαιτες και καταναλώνεται άφοβα. Φυσικά, μέσα βάζετε ό,τι θέλετε. Λαχανικά, τυριά, ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο γάλα, να γίνει πιο αφράτη και να θυμάστε ότι θέλει τουλάχιστον 2 ασπράδια, για 1 άτομο.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+