Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Τα γιορτινά μπισκότα της τελευταίας στιγμής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Τα γιορτινά μπισκότα της τελευταίας στιγμής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Δεκ 23,2014 0 Σχόλια

Έλα, μη μου το χαλάς. Μπορεί να μην τα καταφέρνεις με τους κουραμπιέδες, να σου φαίνεται άθλος το να φτιάξεις τα δικά σου μελομακάρονα, αλλά μερικά μυρωδάτα μπισκοτάκια για το καλό, μπορείς να τα κάνεις!

Αν πάλι είσαι από τους πολύ προχωρημένους που ήδη έχουν ένα μεγάλο τραπέζι στολισμένο με διάφορα χειροποίητα καλούδια στο σαλόνι, σου δίνω ακόμα μια ιδέα, γιατί όσα και να κάνεις, ποτέ δεν είναι αρκετά!

Τα δικά μου γιορτινά μπισκότα με ένα εξαιρετικό κακάο TUSSO που πήρα και φτιάχνει υπέροχο ρόφημα! Με λίγη κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, χωρίς πολλή ζάχαρη. Α και μία δόση espresso! Και όσο ψήνονται, έχεις φυσικό αρωματικό χώρου. Όχι μόνο για το σπίτι σου, για όλη την πολυκατοικία…!

Υλικά για 20 περίπου μπισκότα σε διάφορα γιορτινά σχήματα

400γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. Γεμάτο κανέλα σε σκόνη
μισό κουτ. γλ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
150γρ. ζαχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. Κακάο (χωρίς ζάχαρη, κατά προτίμηση)
1 δόση espresso (να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
150γρ. Βιτάμ παγωμένο, σε κυβάκια
1 αβγό

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουμε το βιτάμ και όλα τα υγρά. Ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό, ενιαίο μίγμα που να μην κολλάει πολύ στα χέρια. Το κλείνουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και φτιάχνουμε σχήματα με τα κουπ πατ της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε μια λαμαρίνα. σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 τέταρτο. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε επάνω τα μπισκότα για 5 λεπτά. Έπειτα απολαμβάνουμε και ό,τι περισσέψει, το φυλάμε σε βάζο ή κουτί μακριά από υγρασία.

Tis the season to be deli

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+