Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Στο JOY-TV μαγειρεύοντας τις φούσκες χαράς, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Στο JOY-TV μαγειρεύοντας τις φούσκες χαράς, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 10,2013 0 Σχόλια

Πρώτη εβδομάδα του ’13 και δέχομαι χαρούμενο τηλεφώνημα: “Αύριο έχουμε γύρισμα. Στην Εκάλη. Φέρε τη συνταγή σου έτοιμη”.
Δύο μήνες πριν, είχα δεχτεί να συμμετάσχω σε μια νέα εκπομπή, με μικρά βιντεάκια μαγειρικής, αλλά δεν ήξερα πότε και αν τελικά θα γίνει αυτό, ήταν λίγο στον αέρα. Και αυτό το ξαφνικό τηλεφώνημα μου έδωσε μεγάλη χαρά. Με βρήκε όμως και απροετοίμαστη, Κυριακή μεσημέρι, δεν ήξερα τι να μαγειρέψω, τι να φορέσω, τι να πω, τίποτα…

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κάτι απλό και δοκιμασμένο, κάτι αγαπημένο και «πιασάρικο». Τα μικρά τραγανά μαρεγκάκια, τα οποία εγώ αποκαλώ «φούσκες χαράς». Δεν είναι τίποτε άλλο από μικρές μπουκίτσες τραγανής μαρέγκας με διάφορα αρωματικά και τρώγονται σκέτα αλλά και σαν συνοδευτικό σε διάφορα άλλα γλυκά, κυρίως κρέμες και παγωτά. Είναι σαν μικρές φούσκες που μόλις σκάνε στο στόμα σου, σε γεμίζουν χαρά!

Το θέμα ήταν ότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν ενδείκνυται για τηλεοπτικό γύρισμα, γιατί χρειάζεται 2 ώρες ψήσιμο, οπότε έπρεπε να φέρω τα μαρεγκάκια μου έτοιμα, ψημένα από το σπίτι και να δείξουμε απλώς τη διαδικασία στην κάμερα.

Πήγα λοιπόν, στο πρώτο μας γύρισμα με τα μαρεγκάκια μου παρέα, το χαμόγελό μου και το μαύρο φόρεμα που «κόβει» στην κάμερα γιατί από τις πολλές δοκιμές με τη μαγειρική, έχω γίνει αρκετά νόστιμη κι εγώ!! Μου εξήγησαν ότι το concept ήταν σύντομα βιντεάκια χωρίς ομιλία, αλλά εστίαση στις κινήσεις των χεριών, ώστε το κοινό να επικεντρώνεται στη συνταγή. Γι’ αυτό θέλαμε μια σειρά από σχετικά εύκολες συνταγές που να έχουν όμως μια τσαχπινιά! Το πρώτο γύρισμα ήταν πολύ πετυχημένο και το βιντεάκι βγήκε πεντανόστιμο. Ακολούθησαν 5 μήνες γυρισμάτων, γύρισα συνολικά 15 βιντεάκια ( αν θυμάμαι καλά) και κάθε φορά στα γυρίσματα περνούσα όλο και καλύτερα! Ήταν κάτι που με έβγαλε απ’ τη ρουτίνα και την άχαρη καθημερινότητα. Ήταν κάτι που αφορούσε τη μαγειρική που τόσο αγαπώ σε συνδυασμό με την γνωριμία και επικοινωνία με όμορφους, χαρούμενους ανθρώπους!

Η συγκεκριμένη εκπομπή, το JOY, που προβαλλόταν όλη τη σαιζόν από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ κάθε Σαββατοκύριακο, 5-7 το απόγευμα, πήγε καλύτερα από όσο υπολόγιζαν. Αγαπήθηκε από πολύ κόσμο και αυτό με έκανε να αισθάνομαι υπερήφανη για την έστω και μικρή συμμετοχή μου!

Το να μαγειρεύεις μπροστά σε μια κάμερα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μαγειρική στο σπίτι. Φυσικά και δεν μπορείς να κάνεις όλες τις κινήσεις σου όπως θα τις έκανες αν δεν σε παρακολουθούσε κανείς. Θέλει σωστό υπολογισμό, ώστε να μπορεί να «τραβάει» η κάμερα όλα τα στάδια ψησίματος/μαγειρέματος. Θέλει προσεγμένες κινήσεις για τη σωστή προβολή των υλικών. Έχει πολλά «σταμάτα-ξεκίνα» και αρκετή κούραση για όλους.

Εγώ δεν οδηγώ, έκανα 2μιση ώρες δρόμο με τις συγκοινωνίες κάθε φορά για να πάω από την παραλία στην Εκάλη, πάντα φορτωμένη με διάφορα πράγματα. Έχω επιπεφυκίτιδα και με ενοχλεί το μακιγιάζ, δεν βάφομαι ποτέ. Αναγκαζόμουν να λείπω από τη δουλειά μου, γιατί τα γυρίσματα γίνονταν σε εργάσιμες μέρες και ώρες. Υπήρχαν γενικά κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν έβλεπα, δεν με ένοιαζαν. Και ευτυχώς γιατί ήταν πραγματικά ασήμαντες μπροστά σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία που έζησα και στις τόσο όμορφες γνωριμίες που έκανα. Γνώρισα, έστω και για λίγο, έναν άλλο χώρο, αρκετά γοητευτικό. Έβλεπα το πρόσωπό μου στην τηλεόραση φρέσκο και όμορφο γιατί με γέμιζε αυτό που έκανα. Μην αφήσεις ποτέ τις όποιες δυσκολίες να σε πηγαίνουν πίσω. Κάνε τις πίσω εσύ και προχώρα!

Υλικά για 50-60 μικρές φούσκες χαράς
180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, αλεσμένη στο μούλτι
Ασπράδι από 3 μεγάλα αβγά
1 κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
1 κουτ. Σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και λίγο πριν το σταματήσουμε, ρίχνουμε το ανθόνερο και το χυμό λεμονιού. Με ένα κουτάλι της σούπας αραδιάζουμε τη μαρέγκα πάνω σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, σε μπουκίτσες. Γαρνίρουμε μια-μια μπουκίτσα με το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς κελσίου και αέρα. Μετά τα 15 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μαρεγκάκια μας μέχρι να κρυώσουν εντελώς και να ξεραθούν, περίπου για 2 ώρες. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+