Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Σταφύλια, η χαρά της ζωής!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σταφύλια, η χαρά της ζωής!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Σεπ 16,2013 0 Σχόλια

Θέλετε για λίγο να νιώσετε και πάλι παιδιά; Βάλτε στο στόμα σας πολλές ρώγες από σταφύλι, να φουσκώσουν τα μάγουλά σας! Είστε έτοιμοι; Δαγκώστε τις! Να βγουν όλοι οι χυμοί τους, να σας πλημμυρίσει μια νόστιμη χαρά. Η γλύκα και η δροσιά, το ζουμί της ζωής! Γελάστε!

Ναι, τα σταφύλια ταυτίζονται με τη χαρά. Γιατί έρχονται να σε παρηγορήσουν πάνω που τελειώνει το καλοκαίρι και σου βγαίνει μια μελαγχολία, γιατί τα χρώματά τους είναι φωτεινά, μοιάζουν με το χρυσό του ήλιου και το ροδοκόκκινο του ηλιοβασιλέματος, γιατί είναι από τα πιο ζουμερά και αρωματικά φρούτα! Γιατί ακόμα και τα φύλλα τους μοιάζουν με στολίδια και μας προσφέρουν τη δική τους νοστιμιά. Γιατί μας δίνουν υπέροχες ποικιλίες κρασιών να συνοδεύουν τις πιο σημαντικές στιγμές μας! Γιατί μπορείς να τα γεύεσαι κάθε μέρα και σε μια ξεχωριστή συνταγή και πάλι να μην εξαντλούνται οι επιλογές…

Αν μπορέσουμε να δούμε το σταφύλι πέρα από το φρούτο, θα διαπιστώσουμε ότι μπορεί να μας εμπνεύσει για άπειρες συνταγές τόσο γλυκές όσο και αλμυρές και μέσα σε λίγα λεπτά, με τη βοήθειά του, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα φαινομενικά απλό πιάτο σε απόλυτη γκουρμεδιά! Γιατί έχουμε βαρεθεί τους κλασικούς συνδυασμούς και τις συντηρητικές επιλογές. Γιατί μας αρέσουν φευγάτες νοστιμιές! Όπως αυτό το Trifle με γιαούρτι και καραμελωμένα σταφύλια!

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
100 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 τσαμπί σταφύλια της επιλογής σας, χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
λίγο μέλι
χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί κι έπειτα ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα την κρέμα μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας σχολαστικά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη μους. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις ρώγες στη μέση και τις ψήνουμε με την καστανή ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σερβίρισμα, διαλέγουμε χαμηλά, διάφανα, φαρδιά ποτήρια και μοιράζουμε από μια στρώση τριμμένου μπισκότου, έπειτα βάζουμε στο καθένα μια κουταλιά μους γιαουρτιού, ξανά μπισκότα, ξανά μους και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε λίγο πιο κάτω από το στόμιο και έτσι ώστε να έχουμε μια όμορφη, κυματιστή όψη με την εναλλαγή μπισκότου-κρέμας. Ολοκληρώνουμε με τα καραμελωμένα σταφύλια, ρίχνουμε στην κορυφή λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να φυλάξουμε τη μους γιαουρτιού 1-2 ημέρες στο ψυγείο και να συναρμολογήσουμε λίγο πριν το σερβίρισμα. Μην φυλάξετε για πολλή ώρα έτοιμο το trifle στο ψυγείο γιατί το βάρος των σταφυλιών θα χαλάσει την ομορφιά στην εμφάνιση.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+