Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Σπύρος Ρεκούνας, νόστιμος και φιλόδοξος, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σπύρος Ρεκούνας, νόστιμος και φιλόδοξος, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Φεβ 24,2015 0 Σχόλια

Σε αυτή τη στήλη, δίνουμε χώρο στους επαγγελματίες της εστίασης, μάγειρες και σεφ. Και για πρώτη φορά, φιλοξενούμε μάγειρα που εργάζεται στο εξωτερικό! Ο Σπύρος Ρεκούνας ήταν συμμαθητής μου στο λύκειο. Με βρήκε προχθές στο facebook και τρόμαξα να τον γνωρίσω. Είναι από αυτά τα αγόρια που, μεγαλώνοντας, γίνονται άνδρες ωραίοι, αρρενωποί κι αγνώριστοι! Μου φάνηκε πολύ χαρούμενος με τη ζωή του στο Λονδίνο και φαίνεται ότι αγαπάει πολύ τη δουλειά που επέλεξε. Θέλησα όμως να μάθω περισσότερα πράγματα γι’αυτόν και τη σχέση του με την κουζίνα.

σπυρος

  • Δουλεύω στο St Pancras Renaissance, ξενοδοχείο του ομίλου Marriott. Είμαι εκεί ένα χρόνο τώρα ως Junior Sous Chef. Πρόκειται για μία gourmet brasserie ή καλύτερα, ένα gourmet bar restaurant με πολύ καλούς baristas!
  • Δούλεψα 8 χρόνια στην Ελλάδα, σε διάφορες κουζίνες εστιατορίων και σε εταιρείες catering. Ξεκίνησα απο το Executive Catering Services που σερβίραμε φαγητό σε ιδιωτικά αεροπλάνα. Συνέχισα σε άλλο ενα catering, το Leon Gastronome με έναν πολύ καλό σεφ Ελληνο-σουηδό και κάναμε δεξιώσεις σε πρεσβείες. Δούλεψα επίσης για λίγο καιρό στην Αμερικανική πρεσβεία ως βοηθός σεφ.
  • Από εστιατόρια στην Αθήνα, μόνο ένα έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου για την αξία του φαγητού: το Santa Pasta Ristoranti στον Πειραιά, σου προτείνω να πας.
  • Όσο αυξάνονται οι γνώσεις σου γενικά, αλλάζει και ο τρόπος που σκέφτεσαι και αντιδράς σε οτιδήποτε στην ζωή σου, πόσο μάλλον σε μια κουζίνα που πρέπει διαρκώς να είσαι συγκεντρωμένος και καθημερινά μαθαίνεις και βλέπεις νέες τεχνικές. Όσο ωριμάζεις σ’αυτή τη δουλειά, μπορείς να ανέβεις και πιο ψηλά.
  • Μου αρέσει που έχω την ευκαιρία καθημερινά να δημιουργώ και να εκφράζομαι μέσα από ένα πιάτο. Όπως ένας ζωγράφος πάνω σε ένα καμβά. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, η πίεση του service, τα λάθη, το άγχος για το τέλειο αποτέλεσμα, οι φωνές, οι τσακωμοί… μπορώ να συνεχίσω για πολύ λέγοντάς σου τα μειονεκτήματα, αλλά όσα και να είναι αυτά, στο τέλος το χαμόγελο ενός ευχαριστημένου πελάτη είναι η λύτρωση για εμάς. Πάντως, αν εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος βλέποντας το πιατο μου, δεν το στέλνω έξω και ας είναι και πατάτες τηγανητές.
  • Σπίτι μαγειρεύω πολύ σπάνια. Προτιμώ να τρώω έξω, γιατί ξέρω ότι λόγω κούρασης θα κάνω κάτι απλό και μετά θα ξενερώσω που δεν είναι αυτό που θέλω. Αλλά στις καλές μου μέρες και όταν έχω όρεξη, τρελαίνομαι για ιταλική κουζίνα. Τίποτα πιο όμορφο και γρήγορο από μια μακαρονάδα γεμάτη χρώματα! Έξω, λόγω περιοχής, έχω άπειρες επιλογές στο θέμα φαγητό. Τις κρύες νύχτες θα προτιμήσω ινδικό η μεξικάνικο για να ζεσταθώ με το chilli. Σε νορμάλ μέρες κινέζικο, ιταλικό και ίσως κάποιο απο τα πανέμορφα steak houses που υπάρχουν και έχουν υπέροχο κρέας.
  • Στην Ελλάδα, εκτός από το Santa Pasta, που όπως προανέφερα είναι από τα αγαπημένα μου, έχω φάει τέλειο φαγητό στην Σπονδή, εξού και τα 2 αστέρια michelin. Tην επόμενη φορά που θα κατέβω σκέφτομαι να επισκεφτώ το Funky Gourmet. Εδώ στο Λονδινο, μου αρέσει το Alain Ducasse at The Dorchester με 3 αστέρια michelin. “Οταν έφαγα εκεί δεν ήθελα να σηκωθώ απ το τραπέζι. Νομίζω τους λόγους τους βλέπεις στα αστέρια

σπυρος1

  • Επιτυχημένο εστιατόριο για μένα είναι εκείνο που έχει άριστη ποιότητα φαγητού, η οποία μένει αναλλοίωτη μετά τον πρώτο καιρό ύπαρξής του. Πολλοί ρίχνουν την ποιότητα των υλικών, μετά τις αρχές, για να κερδίσουν στο κόστος, αλλά στο τέλος χάνουν τους πελάτες.
  • Προσέχω 3 πράγματα σε ένα εστιατόριο: 1. το περιβάλλον και τη διακόσμηση, τα οποία θα με ιντριγκάρουν στο να κάτσω, 2. το service και τον τρόπο που θα με πλησιάσουν και θα μου πουλήσουν ουσιαστικά το μενού και το σημαντικότερο 3. το φαγητό, την ποιότητα, τη γεύση και την τιμή του στο τέλος, όλα αυτά σαν σύνολο. Ακόμα κι αν είναι σουβλάκι και το πληρώσω 5€, θέλω όταν το φάω να μου μείνει αξέχαστο.
  • Ελλάδα προς το παρόν δε σκέφτομαι να γυρίσω, γιατί, αν ήμουν στην Ελλάδα, όσο και να την αγαπάω, ούτε τις γνώσεις που έχω πάνω στο φαγητό θα είχα, αλλά ούτε και την ίδια καριέρα θα είχα. Αν αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον, δεν γνωρίζω πώς θα αντιδράσω… ίσως και να γυρίσω.
  • Την κουζίνα την αγαπάω, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έντεκα χρόνια τώρα, όσες δυσκολίες και να πέρασα μέσα σε αυτή, ποτέ δε μου πέρασε απο το μυαλό να την παρατήσω. Σίγουρα είναι δύσκολο να πω μια μέρα ότι σταματάω να δουλεύω ως σεφ και να σταματήσω. Ακριβώς γι’αυτό το λόγο δεν θέλω να ανοίξω κάτι δικό μου, γιατί μετά θα πρέπει να φεύγω από την κουζίνα και να ασχολούμαι με οικονομικά, ασφάλειες και άλλα τέτοια που δεν είναι καθόλου ευχάριστα για μένα! Θα ήθελα στα 35 μου όμως να διοικώ μια κουζίνα σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου με πολύ-πολύ κόσμο. Αυτό είναι για μένα αληθινή πρόκληση και το έχω βάλει στα σχέδιά μου για το μέλλον.
  • Μια πολύ αγαπημένη μου αλλά και »τυχερή» συνταγή, είναι το λαβράκι στο grill με πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και πινελιές από πουρέ αρακά και παντζάρι, με γαρνιτούρα φρέσκα τσιπς πατάτας και λάδι αρωματισμένο με λεμόνι. Από κάτω, έβαλα σπανάκι και πράσινα φασόλια για να ανυψώσω το λαβράκι, σωταρισμένα σε βούτυρο. Ήταν το πιάτο που προετοίμασα στο δοκιμαστικό που έκανα για να πάρω την θέση που έχω τώρα.

λαβρακι

 

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+