Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Σπιτική και τσαχπίνα! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σπιτική και τσαχπίνα! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 19,2014 0 Σχόλια

Αν είσαι πολύ προκομμένος ή αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο να αφιερώσεις στην κουζίνα, αν θες να εντυπωσιάσεις τον/την αγαπημένο σου ή αν τελοσπάντων έχεις απορία για το πώς γίνεται μια σπιτική πίτσα, που είναι σαφώς πιο ελαφριά, πιο αγνή και πιο φτηνή από μια ετοιματζίδικη, δες τη συνταγή μου και πειραματίσου.

flust.gr-γεύσεις
Αν φτιάξεις μια γερή δόση ζυμαριού, θα σου βγάλει 3-4 πίτσες, τις οποίες προφανώς δεν μπορείς να καταναλώσεις σε μια μέρα, οπότε βάλε το ζυμάρι που σου περίσσεψε στην κατάψυξη και θα έχεις ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να φτιάξεις μια σπιτική πίτσα! Αν θέλεις, φυλάς το ζυμάρι σε μπάλα, τυλιγμένη σε μεμβράνη ή το ανοίγεις, το απλώνεις σε αλουμινένιο ταψάκι, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το έχεις έτοιμο προς χρήση, χωρίς καν ξεπάγωμα. Απλώνεις τα υλικά σου και το βάζεις στον φούρνο!

Υλικά για τη βασική ζύμη πίτσας:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. ελαιόλαδο
300 γρ. νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το αλάτι, και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε 3-4 μπάλες, τις οποίες τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 2 ώρες.

flust.gr-γεύσεις

Έπειτα παίρνουμε μια μπάλα και την ανοίγουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αν θέλουμε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες και φτιάχνουμε μερικές διαφορετικές γεύσεις ή τις φυλάμε στην κατάψυξη. Από την ώρα που θα μπουν στο φούρνο οι πίτσες, θέλουν γύρω στα 15 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Βάλτε τη στους 180 βαθμούς περίπου, στις αντιστάσεις. Εγώ προτιμώ πάντα την κλασική μαργαρίτα, βάζοντας πολλές φορές διάφορα είδη τυριών και καμιά φορά προσθέτω και πιπεριά για να γίνει πιο τσαχπίνα!

Ωστόσο, δεν είναι ντροπή να βαριέσαι να ανοίξεις δική σου ζύμη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ καλές βάσεις για πίτσα και βάζεις εσύ ό,τι υλικά λαχταράς από πάνω. Βρήκα προχθές στο σούπερ μάρκετ μια συσκευασία με 2 βάσεις των 6 κομματιών, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, μαζί με 2 φακελάκια έτοιμη σάλτσα με μυρωδικά και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. (2,20€/συσκευασία των 2 τμχ).

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+