Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Σορμπέ βότκα – πορτοκάλι για τους τολμηρούς!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σορμπέ βότκα – πορτοκάλι για τους τολμηρούς!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 05,2013 0 Σχόλια

Τρελαίνομαι με την προσθήκη αλκοόλ στα διάφορα φαγητά και γλυκά! Το αλκοόλ τα κάνει όλα πιο ενδιαφέροντα, πιο ιδιαίτερα! Για σκεφτείτε το αγαπημένο σας κοκτέιλ… στο πιάτο! Πόσο δελεαστικό! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που το σώμα ζητάει ελαφριές γεύσεις αλλά δεν θέλουμε να χάνουν σε νοστιμιά, μπορούμε να πειραματιστούμε με τα αγαπημένα μας ποτά, προσθέτοντάς τα σε πιάτα λαχανικών ή σε ένα ελαφρύ φρουτένιο γλυκάκι, όπως είναι το σορμπέ!

Καλά τα παγωτά, αλλά συνήθως μας βαραίνουν και δεν σβήνουν με επιτυχία πάντα τη δίψα μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα σορμπέ δεν έχουν λιπαρά και φυσικά διαθέτουν λιγότερες θερμίδες από τα παγωτά, αλλά το καλύτερο είναι ότι παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με λίγα υλικά και αποτελούν ένα υπέροχο και εντυπωσιακό κέρασμα για τους καλεσμένους μας! Σερβίρετε το σορμπέ σε μπολάκι με διακοσμητικά της αρεσκείας σας ή σε ποτήρι με χοντρό καλαμάκι, να θυμίζει και λίγο θερινό σινεμά!

Υλικά για το σορμπέ βότκα – πορτοκάλι

220γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
½ λίτρο νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
2 σφηνάκια βότκα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα καλά δεμένο σιρόπι. Μπορεί να πάρει και πάνω από μισή ώρα. Όταν δέσει το σιρόπι, τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον χυμό, το ξύσμα και τη βότκα. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Παίρνουμε ένα σκεύος για παγωτό που να χωράει το μίγμα μας και να στερεώνουμε στο στόμιό του μια σήτα. Ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην σήτα το μίγμα, ώστε να μείνει στο σκεύος μόνο το ζουμί, χωρίς το ξύσμα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσει ο πάγος. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να σταματήσει να δημιουργείται πάγος και να έχουμε ένα σορμπέ με όμορφη εμφάνιση και παχιά, αφράτη υφή. Αυτό μπορεί να πάρει και ώρες. Μπορεί να είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα, αν το φτιάξουμε αργά το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση αξίζει η αναμονή και πρόκειται για εύκολα βήματα και διαδικασία, δεν θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα!

*Διάλεξα το πορτοκάλι γιατί αυτό είχα στο ψυγείο μου σε περίσσευμα! Έχω μάθει να δημιουργώ νοστιμιές με τα υλικά που διαθέτω, δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο! Εξαρτάται και από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Το πορτοκάλι σου φτιάχνει τη διάθεση και ταιριάζει υπέροχα με τη βότκα, αλλά αν φοβάστε το αλκοόλ, μειώστε τη δόση σε 1 σφηνάκι μόνο, ίσα για να κάνετε τη συνταγή πιο ενδιαφέρουσα. Φυσικά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε σορμπέ με ό, τι φρούτο θέλετε και ό, τι αρωματικό θέλετε, ακόμα και με κάποιο λικέρ!

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+