Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Σαλάτα εξωτική, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σαλάτα εξωτική, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Απρ 28,2015 0 Σχόλια

Εχθές ήμουν έξω, από ραντεβού σε ραντεβού και ξαφνικά πείνασα, είχε πάει 3 η ώρα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα φάω για μεσημέρι. Ευτυχώς τελείωσα νωρίς τις δουλειές μου, οπότε το γλίτωσα το junk. Σκέφτηκα ότι ήθελα πολύ να φάω κάτι σπιτικό, αλλά να είναι και ελαφρύ, να γίνεται γρήγορα, να έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις στο πιάτο, να ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα, να είναι ανοιξιάτικο και να μην έχει κρέας, έτσι για αλλαγή.

Και μου ήρθε έμπνευση τρελή, άρχισα να συνδυάζω στο μυαλό μου διάφορα υλικά και να δημιουργώ λαχταριστές εικόνες. Σαλάτα με μπασμάτι και φακές. Εξωτικό, χορταστικό, διασκεδαστικό. Στο σπίτι είχα μόνο τις φακές και γενικά τα υλικά που θα σου πω δεν τα έχεις και κάθε μέρα σπίτι σου, αλλά είναι απλά. Πετάξου στο μάρκετ της γειτονιάς και με 6-7 ευρώ έχεις καθαρίσει για 2 άτομα. Φυσικά, αν θες να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι, ελεύθερα! Μπορείς να απολαύσεις αυτό το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου ή από το ψυγείο. Επειδή έχει τη σος γιαουρτιού, θέλει να είναι λίγο δροσερό, αλλά περί ορέξεως…

Σαλάτα με φακές, ρύζι και χωριάτικο λουκάνικο

σαλατα

Υλικά:

Χωριάτικα λουκάνικα (αφαιρέστε τη μεμβράνη και ψιλοκόψτε τα)
1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Λίγο ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα το αρωματικό ελαιόλαδο Άριστον με λεμόνι)
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια φακές ψιλές
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
προαιρετικά: αγγούρι, καρότο, ξερό κρεμμύδι, σκόρδο
αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι και τις φακές al dente. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι, φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη σος στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι μαζί με το ξύσμα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί καλά το λουκάνικο. Οι πιπεριές καλό είναι να παραμείνουν τραγανές. Τα αφήνουμε όλα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ενώνουμε. Σερβίρουμε σε μπολάκια, περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού, στολίζουμε με βασιλικό και είναι έτοιμο. Είναι ωραία γέμιση και για tortillas!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+