Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » οικο-flust » Σάκης Ψάρρας: Πολίτης του κόσμου και της Πάτμου, της Αναστασίας Κορινθίου

Σάκης Ψάρρας: Πολίτης του κόσμου και της Πάτμου, της Αναστασίας Κορινθίου

Αναστασία Κορινθίου Ιουλ 30,2013 0 Σχόλια

Τί ιδιαίτερο έχουν κάποιοι τόποι και σε τραβάνε από το χέρι, απαιτώντας σου να γίνουν τόπος σου, και όχι απλά προορισμός των διακοπών σου;
Η Πάτμος είναι η ζωντανή απόδειξη ότι αποκαλύπτονται μαγικά σχέσεις ανθρώπων και γης, ψυχών και θάλασσας, καρδιάς και ανέμου!
Μιλήσαμε στην παραλία Άγριο Λιβάδι με τον Σάκη Ψάρρα, γνωστό παίκτη του βόλεϊ σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Ραβέννα Ιταλίας, και πρόεδρο των αμειβομένων βολεϊμπολιστών Ελλάδας.
Μας έκανε εντύπωση η άνεση του με την παραλία, με τους ανθρώπους του τόπου που τον χαιρετούν σαν να είναι δικός τους άνθρωπος (μαθημένοι πια να κερδίζουν ανθρώπους για δικούς τους).

Τον ρωτήσαμε τί είναι για αυτόν η Πάτμος, ίσως γιατί θέλαμε κι εμείς να ανακαλύψουμε τα δικά μας συναισθήματα, να βεβαιωθούμε ότι αυτό που νιώσαμε από την πρώτη στιγμή είναι κάτι που και άλλοι μυστηριακά ευλογήθηκαν να νιώσουν, να ζήσουν, να αισθανθούν.
Μας είπε ότι δέκα ολόκληρα χρόνια επιλέγει για διακοπές το νησί τούτο (το επιλέγει ή μήπως τον επιλέγει;)
Το δεύτερο καλοκαίρι «προσπάθησε» να πάει κάπου αλλού, μα μια δύναμη τον έκανε να βγάλει τελικά πάλι εισιτήριο για την άκρη αυτή του Αιγαίου…
Του χαρίζει θετική αύρα, τον κάνει να αποδίδει καλύτερα τον χειμώνα, τον βελτιώνει, τον ηρεμεί.

Φέρνει κάθε καλοκαίρι και άλλους μαζί του, να μοιραστεί το μυστικό αυτό γκραάλ ζωής και αναγέννησης!
Δεν αλλάζει παραλία, αγριολιβαδιώτης φανατικός.
Σαν τους έρωτές του, όπως είπε, μένει πιστός!
Άρα, έρωτας η Πάτμος; Πίστη; Ανάγκη; Βελτίωση;
Η μήπως, ενέργεια;
Ναι! Ο Σάκης Ψάρρας πιστεύει στην ενέργεια του τόπου αυτού. Θέλει να αγοράσει σπίτι εδώ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, το νησί αυτό δεν σε θέλει απλά σαν τουρίστα, σε θέλει σαν κάτοικό του, σε διεκδικεί κι εσύ του αφήνεσαι.
Η Χώρα για τον Ψάρρα είναι κάτι μοναδικό που δεν συναντάς πουθενά αλλού. Τα σοκάκια της, οι πόρτες της, η Ιστορία της.

Παρατηρούσαμε τα μάτια του όσο μιλούσε για την Πάτμο, καρφωμένα στην θάλασσα απέναντι του, σαν να είχε αφεθεί στο γαλάζιο των ματιών μιας αγαπημένης, ενός έρωτα!
Αυτή είναι η Πάτμος, αρχόντισσα που δεν συμβιβάζεται με μια εφήμερη ερωτική καλοκαιρινή περιπέτεια. Κυρά θέλει να γενεί σε όσους την γνωρίζουν στην καρδιά τους.
Κυρά αρχόντισσα σίγουρα έγινε στην καρδιά του Σάκη Ψάρρα, που ακόμη ονειρεύεται για την Ελλάδα ότι έχει προοπτικές, και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.
Μια μπάλα η γη…

Και για τον γνωστό παίχτη του βόλεϊ, η μπάλα δεν γυρίζει πια ανεξέλεγκτα, χωρίς αρχή και τέλος. Κρατά ένα καλοκαίρι η περιστροφή και καταλήγει σε μια γη ιερή, μυστηριακή, μοναδική… Στην Πάτμο!

φωτογραφία

Παραλία Άγριο Λιβάδι στην Πάτμο

φωτογραφία(1)

Αναστασία Κορινθίου

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Αναστασία Κορινθίου

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+