Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Πλούσιο πρωινό σε μια φέτα κέικ, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Πλούσιο πρωινό σε μια φέτα κέικ, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Σεπ 26,2013 0 Σχόλια

«Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς», σύμφωνα με μια ρήση κι εμάς μας συμφέρει αυτό! Είναι το μόνο γεύμα στο οποίο μπορούμε να υπερβάλλουμε, χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις! Ίσα-ίσα, επιβάλλεται η υπερβολή. Από το πρωινό παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ημέρας.

Έχουμε μπει όλοι μας πλέον σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, έχουμε δουλειές/σχολεία/εξεταστικές να κουμαντάρουμε, αν είναι να «κόψουμε» κάτι, ας μην είναι το πρωινό. Κι αν είμαστε από εκείνους που βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην προετοιμασία ενός κανονικού γεύματος στο ξεκίνημα της μέρας, μπορούμε να κλείσουμε ένα ολόκληρο πρωινό… σε μια φέτα κέικ!

Το γνωστό, αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων μας δίνει τη δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων, κλείνοντας παράλληλα στην αφράτη ψίχα του πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα κέικ έχουν ακόμη το καλό ότι διατηρούνται φρέσκα για πολλές ημέρες, ειδικά όσα περιέχουν γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος, υλικά τα οποία συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό. Οπότε, μπορείτε να ετοιμάσετε μια φόρμα με την αγαπημένη σας γεύση την Κυριακή και να το απολαμβάνετε κάθε μέρα με τον καφέ, το γάλα, το τσάι σας. Χωρίς κόπο, χωρίς άγχος, χωρίς να χάσετε λεπτό από τον ύπνο σας. Σήμερα σας δίνω μια αγαπημένη συνταγή για αλμυρό κέικ που ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα! Ιδανικό για πρωινό αλλά τρώγεται και σαν σνακ κάθε στιγμή της ημέρας!

Αλμυρό κέικ λαχανικών
Υλικά για ορθογώνια φόρμα 25χ10 εκ.

300 γρ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (αρακάς, πιπεριές, φασολάκια, καλαμπόκι, καρότα, κολοκυθάκια)
6 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμονι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπείκιν πάουντερ, ανακατεύοντας με σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε και το ξύσμα και τέλος τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+