Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Πάντα την Κυριακή…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Πάντα την Κυριακή…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Σεπ 09,2014 0 Σχόλια

Ιf life gives you Sundays, make homemade bread!

Δική μου θεωρία… Σε απλή μετάφραση; Τις Κυριακές πάντα να φτιάχνεις ένα σπιτικό ψωμάκι με τα χεράκια σου, ακόμα και με την πιο απλή συνταγή! Η μυρωδιά που θα βγαίνει από τον φούρνο σου, η ικανοποίηση της παρέας σου από την αχνιστή ψίχα του, δεν συγκρίνονται με τίποτα!

flust.gr-γεύσεις

Ξεκίνησα πριν μερικά χρόνια να φτιάχνω ψωμί τις Κυριακές γιατί ο φούρνος της γειτονιάς μου δεν έβγαζε φρέσκο εκείνη τη μέρα και πάντα βαριόμουν να πάω πιο μακριά για να βρω. Θα μου πείτε, είναι πιο εύκολο το ζύμωμα από το να πας σε έναν φούρνο πιο μακριά; Ναι, για μένα είναι! Χωρίς να βγεις από τη βολή σου, δεδομένου ότι τις Κυριακές η διάθεση είναι λίγο πιο… σπιτική, αλλά και χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα, έχεις σε λίγη ώρα δικό σου αχνιστό ψωμάκι και ο άνθρωπός σου πιστεύει ότι είσαι η πιο ικανή γυναίκα του κόσμου! Έτσι η επιτυχία σου είναι πολλαπλή! Μετά πάει και το λέει στους φίλους του, οι φίλοι του γκρινιάζουν στις γυναίκες τους γιατί εκείνες δεν φτιάχνουν ψωμί, οπότε αναγκάζονται να φτιάξουν για να αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν κι έτσι διαδίδεται σιγά-σιγά η θεωρία μου!! Ολόκληρο κίνημα θα το κάνω το κυριακάτικο ψωμάκι!

Κι επειδή τις Κυριακές όλο και κάτι λείπει από το σπίτι γιατί η αγορά είναι κλειστή, είναι πολύ πιθανόν να μην έχεις μαγιά (όχι ότι τις υπόλοιπες μέρες θα είχες δηλαδή!) και ψωμί χωρίς μαγιά δεν γίνεται! Εκτός αν έχεις μπίρα!! Κι αν το απόγευμα έχει μπάσκετ στην τηλεόραση, όπως εχθές, μπίρες θα έχετε προμηθευτεί, είμαι σίγουρη!!

flust.gr-γεύσεις

Υλικά για μια φόρμα 30χ18 εκ.:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. θυμάρι
1 κουτ. μπίρα
1 φλιτζάνι με διάφορα κίτρινα τριμμένα τυριά
Βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα τυριά και ρίχνουμε την μπίρα ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι. Το μίγμα σας θα κολλάει και δεν ζυμώνεται με τα χέρια. Το ρίχνουμε στη φόρμα, στρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε για μισή ώρα. Έπειτα βγάζουμε έξω το ψωμί, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά. Το κόβουμε αφού το αφήσουμε να σταθεί πρώτα για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη μέρα!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+