Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Ο δικός μας γευστικός συνδυασμός Cheesecake, του Θεοχάρη Καρπαθάκη

Ο δικός μας γευστικός συνδυασμός Cheesecake, του Θεοχάρη Καρπαθάκη

Το Παραδοσιακό Ιουλ 11,2016 0 Σχόλια

Το Cheese Cake αποτελεί ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά σε όλο το κόσμο αφού η γεύση του απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πόσα όμως γνωρίζουμε για την ιστορία της συνταγής αυτής;

Ο δικός μας γευστικός συνδυασμός Cheesecake

Η σύγχρονη ταυτότητα του γλυκού είναι θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει για πολλές ακόμα παραγράφους αφού την διεκδικούν αρκετές χώρες. Ας σταθούμε όμως στο γεγονός ότι το Cheese Cake είναι αναμφισβήτητα ένα έδεσμα της Αρχαίας Ελλάδας!

Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως το γλυκό αυτό έκανε την εμφάνιση του το 2000π.Χ στο νησί της Σάμου! Οι τυχεροί που το απολάμβαναν τότε ήταν κυρίως οι νύφες και οι αθλητές! Αργότερα, περί το 776π.Χ ιστορικές πηγές θέλουν το γλυκό να αποτελεί σπουδαία τροφή για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της τότε εποχής. Ο λόγος ήταν πολύ απλός. Το θεωρούσαν μια σημαντική πηγή ενέργειας αφού περιείχε μέλι χωρίς πρόσθετα λύπη. Άλλες πηγές θέλουν το γλυκό να αποτελεί το γαμήλιο κέρασμα στην Αρχαία Ελλάδα με υλικά όπως μέλι, σιτάρι, αλεύρι και τυριά ψημένα.

Το 230π.χ η συνταγή του Cheese Cake ή όπως είναι η Αρχαία Ελληνική του ορολογία «Πλακουντόπουκον» καταγράφεται επίσημα για πρώτη φορά από Αθηναίο συγγραφέα στο «Πλακουντόπουκον Σύγγραμμα». Στα γραφόμενα του αναφέρει πως είναι σημαντικό το τυρί να έχει υποστεί σωστή επεξεργασία ούτως ώστε να αποκτήσει μια μορφή πάστας. Οι οδηγίες όμως δεν περιορίζονται μόνο στην παρασκευή του αλλά επεκτείνονται και στο σερβίρισμα αφού στο τέλος προτρέπει τον αναγνώστη να το απολαύσει μόνο όταν είναι δροσερό!

Όπως είναι φυσικό, με την πάροδο των χρόνων το γλυκό διαδόθηκε από χώρα σε χώρα και απέκτησε διαφορετικές μορφές και νέα συστατικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι πειραματίστηκαν και έψησαν το γλυκό στο φούρνο, κάτι εντελώς διαφορετικό από τις πρακτικές στην Αρχαία Ελλάδα. Η μορφή αυτή ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείτε ευρέως σε κάποιες χώρες.

μικρές γλυκές ευχές

Στην Ελλάδα σήμερα, στο Cheese Cake είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση γλυκών του κουταλιού ή ακόμα και μαρμελάδας για την προσθήκη της γεύσης. Πολύ γνωστά στο κοινό είναι το Cheese Cake με φράουλες ή με κεράσια άλλοτε σε μορφή κρύα ή ακόμα και ψημένα στο φούρνο. Στο «Παραδοσιακό» προσπαθούμε να διατηρούμε όσο πιο πολύ τις παραδόσεις αλλά και τα Ελληνικά στοιχεία στα γλυκά που φτιάχνουμε. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυτό το τόσο Ελληνικό γλυκό σε κρύα μορφή στις κλασσικές γεύσεις με φράουλες και κεράσι. Και επειδή μας αρέσει να «παντρεύουμε» στοιχεία, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει και κάποιες παραλλαγές που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Ένας γευστικός συνδυασμός Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα θα σας εκπλήξει ευχάριστα αν είστε λάτρεις της σοκολάτας! Και για τους πιο απαιτητικούς, η κρεμώδης υφή του τυριού συναντάει την καραμέλα βουτύρου δημιουργώντας μια επιλογή πιο πλούσια σε γεύση και άρωμα.

Πόσα λοιπόν γνωρίζατε για την προέλευση αυτού του τόσο διαδεδομένου γλυκού; Δοκιμάστε το σε γεύσεις κλασσικές και σύγχρονες ή δημιουργήστε τη δικιά σας μοναδική γεύση. Θα χαρούμε πολύ να βοηθήσουμε σε αυτό αλλά και να σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του κάθε γλυκού που θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο μας γιατί πάντα δημιουργούμε με βάση την ιστορία!

Το Παραδοσιακό
Τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Λέρου μπορείτε να τα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο «Παραδοσιακό» στην Αγία Μαρίνα στη Λέρο. Επίσης γίνονται αποστολές σε όλα τα Δωδεκάνησα ή όπου αλλού ζητήσετε. Για παραγγελίες και ερωτήσεις σχετικά με τα αμυγδαλωτά θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε στο τηλέφωνο 2247025500 ή στο www.to-paradosiako-lerou.com ή στη σελίδα μας στο facebook.com/ParadosiakoLeros
Το Παραδοσιακό

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Το προφίλ της εβδομάδας 22 έως 28 Μαΐου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό

    flust αστρολογικές προβλέψεις
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+