Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Ο γκάνγκστερ και οι μπάλες ρυζιού, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ο γκάνγκστερ και οι μπάλες ρυζιού, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιαν 28,2015 0 Σχόλια

Δεν το περίμενα ποτέ ότι ένας γκάνγκστερ θα μπορούσε να μου δώσει έμπνευση στη μαγειρική.

riceballs2

Έβλεπα προχθές την καταπληκτική ταινία Rob the Mob, βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Κάτι μεταξύ μαύρης κωμωδίας και εγκληματικού δράματος. Στα συν της ταινίας βάλτε ότι παίζει ο Άντι Γκαρσία και είναι ακόμα γοητευτικός και σέξυ. Υποδύεται έναν γκάνγκστερ και στην πρώτη του σκηνή δείχνει στον εγγονό του (ναι, μου αρέσει κάποιος που είναι παππούς!) πώς γίνονται τα τέλεια rice balls, γεμιστά με μοτσαρέλα. Τα λαχτάρησα!

Η συνταγή είναι ιταλική, θα τη βρείτε ως “Arancini di riso” και στα ιταλικά τραπέζια, σερβίρεται αντί για ψωμί. Φυσικά, αν σας αρέσει η ιδέα, πάρτε τη και κάντε τη δική σας. Όπως έκανα εγώ. Δεν τα γέμισα με τυρί, έφτιαξα όμως ένα μίγμα ρυζιού πολύ μυρωδάτο και ελαφρώς πικάντικο, με μια υπέροχη κρούστα απ’έξω. Τρώγονται ακόμα και αρκετές ώρες μετά, απλώς όσο πιο φρέσκα είναι, τόσο πιο τραγανή θα είναι η κρούστα τους. Ωραία ιδέα για ένα μπουφέ, ειδικά αν τα βάλετε σε μεγάλη πιατέλα και στη μέση έχετε διάφορες σάλτσες για να ντιπάρισμα!

riceballs

Μυρωδάτες μπάλες ρυζιού

Υλικά για 25 μπάλες

250 γρ. ρύζι της αρεσκείας σας (καλύτερο είναι το σπυρωτό, κατά τη γνώμη μου)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ολόκληρα
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
250γρ. τριμμένη φρυγανιά
λίγες σταγόνες αρωματικό ελαιόλαδο με κάρυ (αν έχετε άλλο άρωμα, βάλτε το, αλλιώς παραλείψτε αυτό το υλικό ή αντικαταστήστε το με κάποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας, π.χ. δυόσμο)
150γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο (προτιμώ παρμεζάνα, κάνει καλύτερη κρούστα)
Λίγη πάπρικα γλυκιά
2 αβγά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε καλά το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το μαϊντανό και έπειτα τα ανακατεύουμε όλα αυτά με το ρύζι. Καλό είναι να δουλεύουμε σε μεγάλη λεκάνη, γιατί θα χρειαστεί να ανακατέψουμε και να ζυμώσουμε με τα χέρια αυτό το μίγμα, ώστε να μαλακώσει αρκετά το ρύζι και να είναι εύπλαστο. Σε αυτό το μίγμα ρίχνουμε επίσης το αρωματικό ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Σε ένα ρηχό δισκάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί και την πάπρικα κι έχουμε έτοιμο το μίγμα για το πανάρισμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά καλά. Οπότε, παίρνουμε το μίγμα ρυζιού, το πλάθουμε σε μικρές μπάλες, το βουτάμε στο αβγό πρώτα κι έπειτα στο μίγμα φρυγανιάς. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές για 3 λεπτά. Πιάνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις μπάλες ρυζιού και τις σερβίρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

riceballs3

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+