Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Οι τελευταίες γεύσεις του ’13 ήταν εκλεκτές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Οι τελευταίες γεύσεις του ’13 ήταν εκλεκτές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιαν 03,2014 0 Σχόλια

1412259_781313185228601_1292209880_o

Πρώτο κείμενο της χρονιάς! Τι να ευχηθώ; Ναι, να έχουμε υγεία. Είναι το πιο σημαντικό, κι έπειτα να έχουμε ανθρώπους γύρω μας να μας αγαπούν και να μας στηρίζουν. Κι αυτή τη χρονιά, με όσες δυσκολίες προκύψουν, σε όλα τα όμορφα  και τα άσχημα, να είναι δίπλα μας αυτοί που αγαπάμε. Όμως, πέρα από τα τετριμμένα, θέλω να σας ευχηθώ αυτή τη χρονιά, να βάλετε στη ζωή σας ακόμα περισσότερο το σπιτικό φαγητό, να χαρείτε με τη δημιουργία των δικών σας φαγητών και να τα μοιράζεστε με φίλους, οικογένεια, γνωστούς, αγνώστους, τα αδέσποτα της γειτονιάς, με όποιον επιθυμείτε! Όμως να θυμάστε πάντα τη χαρά και την ικανοποίηση που μας προσφέρει η δημιουργία! Και να τολμάτε, να πειραματίζεστε με τις γεύσεις, τις ποσότητες, τους συνδυασμούς. Η μαγειρική δεν είναι εξίσωση, είναι τέχνη και όλες οι τέχνες θέλουν ελεύθερο πνεύμα…

Εκτός από έμπνευση όμως, στη μαγειρική, χρειάζεστε και καλά υλικά. Λίγα και καλά, για να είμαι ακριβής. Αν έχεις καλές πρώτες ύλες, μπορείς να κάνεις θαύματα. Κι αν είσαι και από εκείνους που νομίζουν ότι δεν τα καταφέρνουν καλά με τις πολύπλοκες συνταγές, υπάρχουν πάντα προϊόντα στο εμπόριο που σου λύνουν τα χέρια. Όπως τα chutney, δηλαδή οι γλυκόξινες σάλτσες, «Γεωδή».

Η ελληνική εταιρεία Γεωδή έχει κλείσει σε μικρά υπέροχα βαζάκια τα πιο φρέσκα και μυρωδάτα φρούτα και λαχανικά και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη σειρά από νοστιμιές, έτοιμες για σερβίρισμα. Χωρίς κόπο και σε λίγα λεπτά, μπορείς να ετοιμάσεις ένα εντυπωσιακό γεύμα με κοτόπουλο και apricot & ginger chutney. Ή καναπεδάκια με το αγαπημένο σου αλλαντικό και fig chutney. Ή προσθέτεις στην παλέτα με τα τυριά λίγο pepper chutney, τα συνοδεύεις με λευκό ή ροζέ αφρώδη οίνο Καρανίκα και εντυπωσιάζεις τους πάντες. Όλες αυτές τις γεύσεις είχα την ευκαιρία και την τύχη να τις δοκιμάσω λίγο πριν φύγει το απόλυτα νόστιμο ’13 και μπήκαν αμέσως στη λίστα με τις πιο αγαπημένες όλου του έτους.

1483096_10202324877458989_133482508_n

Φυσικά, επρόκειτο για μια ακόμη επιτυχημένη γευσιγνωσία στο αγαπημένο μου Not Just Greek Salad, στην Βαλαωρίτου, όπου καλεσμένοι και περαστικοί δοκίμασαν τις απολαυστικές μπουκίτσες που ετοιμάσαμε με όλες τις γεύσεις σε chutney Γεωδή και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους με τα αφρώδη του Καρανίκα! Κάποιοι, μάλιστα, βρήκαν εξαιρετική ιδέα τα προϊόντα αυτά για δώρο σε αγαπημένους. Φτιάξαμε όμορφες συνθέσεις και σκεφτόμασταν το χαμόγελο του παραλήπτη όταν θα άνοιγε το κουτί!

Ανταλλάξαμε ευχές και ζεστά χαμόγελα όλο αγάπη, καταλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι το φαγητό και το ποτό ενώνουν τις παρέες και γίνονται αφορμή για χαρούμενες συναντήσεις. Δημιουργούν ατμόσφαιρα, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Ευχαριστώ όλη την ομάδα αυτού του κομψού delicatessen που έκαναν το ’13 μου ακόμα πιο νόστιμο, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μαγειρέψω με ποιοτικά προϊόντα αλλά και να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα στις γευσιγνωσίες που οργανώνονται συχνά στον πεζόδρομο!

Το 2014 θα έχει το δικό του, άκρως ενδιαφέρον, πρόγραμμα εκδηλώσεων γευσιγνωσίας στο Not Just Greek Salad και ανυπομονώ για τις γεύσεις που έρχονται. Εσείς μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα αυτά μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, αλλά και από τη δική μου, ώστε να γνωριστούμε σιγά-σιγά όλοι από κοντά και να μοιραστούμε νόστιμες εμπειρίες! Αυτές τις εμπειρίες που σου μένουν… γιατί η γεύση έχει μνήμη, δεν ξεχνάει ποτέ…

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+