Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Οικογενειακό τραπέζι… με εναλλακτικές γεύσεις, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Οικογενειακό τραπέζι… με εναλλακτικές γεύσεις, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Σεπ 09,2013 0 Σχόλια

Ένα πιάτο με υπέροχη όψη, ζουμερό, χρωματιστό, χαρούμενο. Ένα κανονικό φαγητό, όχι για τη λιγούρα ή να σου κοπεί προσωρινά η όρεξη. Αλλά ένα φαγητό για την οικογένεια, για να γεμίσει το τραπέζι, να το ευχαριστηθείς!

Μια που μαζευτήκαμε και είμαστε όλοι εδώ και τα σπίτια γέμισαν φωνές, ας φτιάξουμε και κανένα κανονικό φαί!

Υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τις πιπεριές και την γλυκοπικάντικη γεύση τους αλλά και αρκετά εναλλακτική και ενδιαφέρουσα για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά κανελόνια με τον κιμά.

Κανελόνια με κοτοπούλο και χρωματιστές πιπεριές:

ΥΛΙΚΑ
– 3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
– 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες)
– 1 πακέτο κανελόνια
– 2 στήθη κοτόπουλου (αρκετά ψιλοκομμένα)
– Ελάχιστο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
– Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι κλπ.)
– Μπόλικο τριμμένο τυρί στους αρεσκείας στους
– 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη στα 4)
– Αλάτι, πιπέρι
– 1 κοφτό κουταλάκι Ζάχαρη (για τη σάλτσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μεγάλο τηγάνι με φαρδύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε στους πιπεριές με το κοτόπουλο και στους μισές ντομάτες, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Δεν αφήνουμε να παραβράσουν οι πιπεριές. Θέλουμε να είναι λίγο σκληρές γιατί θα ψηθούν αρκετά στον φούρνο. Όταν δέσουν ελαφρά τα υλικά μεταξύ στους, τα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει.

2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε στους υπόλοιπες ντομάτες με τα μυρωδικά, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο, τη ζαχαρίτσα και αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Με το μείγμα του κοτόπουλου γεμίζουμε τα κανελόνια με προσοχή να μην σπάσουν και τα τοποθετούμε σε ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο, ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα κανελόνια (τα τρυπάμε στην άκρη με ένα πιρούνι να σιγουρευτούμε). Έπειτα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε παντού τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το φαγητό άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα. Σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά, για να έχουν κρυώσει ελαφρώς και να μην διαλυθούν.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+