Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Νόστιμο summer in the city, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νόστιμο summer in the city, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 08,2014 0 Σχόλια

Προχθές έγραψα στο status μου στο facebook ότι γυναίκα σημαίνει «τα προλαβαίνω όλα και μοσχοβολάω κι όλας». Τα 110 likes μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι ο κόσμος συμφωνεί. Αυτό δεν έχουν αποδείξει οι γιαγιάδες κι οι μαμάδες μας; Αυτό δεν ακολουθούν ασυνείδητα πολλές γυναίκες του σήμερα; Φροντίζουν δεκάδες πράγματα μέσα στην ημέρα και δεν χάνουν ποτέ τη φρεσκάδα και την ομορφιά τους. Είναι στη φύση μας. Κι εγώ είμαι άνθρωπος που τρέχει με διάφορα, δεν κάθομαι σε μια μεριά, θέλω να κάνω πολλά πράγματα χωρίς να παραμελώ τον εαυτό μου και την εμφάνισή μου. Αλλά ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι σε όλο αυτό; Η έκφραση που παίρνει ένας άντρας όταν βλέπει και συνειδητοποιεί πόσα έχεις καταφέρει μέσα σε λίγο χρόνο. Κι έπειτα σε πλησιάζει και μυρίζεις όμορφα και μπερδεύεται. Δεν ξέρει τι είναι πιο νόστιμο και εντυπωσιακό, τα τρία φαγητά που του ετοίμασες σε μία ώρα ή το χαμόγελο και η φρεσκάδα σου…

flust.gr-γεύσεις

Γενικά, όταν ξεκινάω να μαγειρεύω, παρασύρομαι. Όλο φτιάχνω και κάτι ακόμα από αυτό που είχα στο πρόγραμμα και εμπλουτίζω το μενού με εμπνεύσεις της στιγμής. Αν σας μπερδεύει το μαγείρεμα πολλών διαφορετικών φαγητών την ίδια ώρα, επιλέξτε ένα βασικό που θα φτιάξετε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο και όλα τα υπόλοιπα κάντε τα κρύα. Φτιάξτε σαλάτες και finger food για συμπλήρωμα με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι όλα πιο απλά.

Προσωπικά, δύο πράγματα θεωρώ πολύ σημαντικά την ώρα του μαγειρέματος: να έχω πάντα καθαρό νεροχύτη και μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όλα τ’άλλα, δεν με αγχώνουν, δεν κάνω επίδειξη χρήσης μαχαιριών, κόβω άτσαλα τα λαχανικά, όχι συμμετρικά. Δεν με πειράζει αν πεταχτούν λάδια στην κουζίνα, θα έρθει η ώρα που θα τα καθαρίσω. Γενικά, όταν μαγειρεύω σπίτι, είμαι cool, το κάνω για να διασκεδάσω και να φάω κάτι νόστιμο, όχι για να βάλω μπελάδες στο κεφάλι μου.

Μέσα σε μια ώρα σήμερα, ετοίμασα χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με ρύζι, πράσινη σαλάτα με ροκφόρ και καραμελωμένα σύκα και ένα γρήγορο cheesecake. Και μοσχοβολούσα κι όλας!

Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα λεμονιού

Υλικά:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
Πιπεριές χρωματιστές
Ελαιόλαδο
2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
1 σακουλάκι ρύζι Uncle Ben’s

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες με το κρέας. Όταν αυτό ασπρίσει καλά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, καλύπτουμε με μπόλικο νερό το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου μισή ώρα. Στη μισή ώρα, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, αν το έχει πιει όλο και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, το φακελάκι με το ρύζι για να βράσει στο ζουμί με το κρέας. Όταν το σακουλάκι φουσκώσει, το ρύζι είναι έτοιμο. Το σκίζουμε μέσα στην κατσαρόλα, να ανακατευτεί καλά με το κρέας. Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το λεμόνι με τη μουστάρδα και περιχύνουμε το κρέας, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Παράλληλα, ετοίμαζα το επιδόρπιο. Έφτιαξα ένα γρήγορο και ελαφρύ cheesecake στο ποτήρι με κρέμα τυριού Philadelphia light και sweete*, οπότε γλίτωσα και θερμίδες! Η συνταγή είναι του Δημήτρη Χρονόπουλου και εγώ διάλεξα να τη σερβίρω με καραμελωμένα σύκα. Για το καραμέλωμα, χρησιμοποίησα Apple balsamic vinegar της Aspall, το οποίο σύντομα θα μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Το έντονο άρωμα μήλου και η ελαφριά οξύτητα, έδεσε υπέροχα με την αυθεντική γλύκα του ώριμου σύκου και το αποτέλεσμα ήταν ένα απόλυτα καλοκαιρινό γλυκό. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να καραμελώσετε κι άλλα φρούτα ή λαχανικά. Χρησιμοποίησα αυτά τα σύκα, όχι μόνο στο επιδόρπιο αλλά και στη σαλάτα μου.

Cheesecake στο ποτήρι με καραμελωμένα σύκα

flust.gr-γεύσεις
200γρ τυρί κρέμα (η συνταγή λέει 250γρ, αλλά έβαλα λιγότερο)
5γρ. sweete
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (η συνταγή λέει 330ml, αλλά έβαλα λιγότερη)
3-4 σύκα
100γρ. Aspall balsamic vinegar
1 κουτ. γλ. μαργαρίνη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
μπόλικα μπισκότα digestive

Εκτέλεση:
Σ’ενα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και μόλις ζεσταθεί το μίγμα, βάζουμε μέσα τα σύκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες. Τα αφήνουμε μέσα στο μίγμα, μέχρι αυτό να καραμελώσει, με προσοχή να μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με το ξύσμα λεμονιού, χτυπώντας τα ελαφρά με αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα ποτηράκι, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την sweete και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Τέλος, ενσωματώνουμε στην κρέμα τυριού, τη σαντιγί, με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει καλά, πριν το σερβίρισμα. Σε ποτήρια της αρεσκείας μας, μοιράζουμε τριμμένο μπισκότο digestive, ρίχνουμε την κρέμα και ολοκληρώνουμε με το καραμελωμένο σύκο. Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φύλλα δυόσμου.

*H Sweete είναι επιτραπέζιο γλυκαντικό από το φυτό stevia, με εξαιρετική γεύση χωρίς θερμίδες. Η φυσική γλυκιά της γεύση την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης. H Sweete, διατίθεται στα φαρμακεία από την εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ σε συσκευασία των 40 sticks x 1,5gr και σε μορφή κρυσταλλικής σκόνης των 150 γρ. Κάθε stick Sweete αντιστοιχεί σε γλυκύτητα με 2 κουταλάκια ζάχαρη. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συνταγές, επισκεφθείτε το site www.sweetestevia.gr.

Μέσα από το site της www.sweetestevia.gr και τη σελίδα της στο facebook η Sweete συστήνει μια σειρά από νέες λαχταριστές συνταγές γλυκών όπως Τάρτα Σοκολάτας, Μους Γιαουρτιού με πράσινο τσάι και φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, Πανακότα με μαστίχα και σάλτσα σοκολάτας, Σορμπέ Φράουλα, καθώς επίσης ροφήματα και λαχταριστά Smoothies αλλά και για πρώτη φορά καλοκαιρινά cocktails με Sweete όπως Mojito, Caipiroska και Amaretto sour.

Πράσινη σαλάτα με ροκφόρ, καρύδια και καραμελωμένα σύκα

flust.gr-γεύσεις
Υλικά:
Έτοιμη κομμένη πράσινη σαλάτα (μην παραλείψετε τη ρόκα, ταιριάζει υπέροχα)
Καραμελωμένα σύκα
Λίγο ροκφόρ χοντροτριμμένο
Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
Aspall balsamic vinegar
ελαιόλαδο
αλάτι/μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπόλ, ρίχνουμε τη σαλάτα, τα καρύδια και το ροκφόρ, απλώνουμε πάνω-πάνω τα σύκα όμορφα και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ (χτυπημένο ξύδι με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο).

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+