Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Νόστιμα νέα από την κάβα Faidon, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νόστιμα νέα από την κάβα Faidon, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Νοε 24,2014 0 Σχόλια

Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης κάθε Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais, διασχίζοντας τη Γαλλία για να φτάσουν στο Παρίσι και από κει να φύγουν για όλα τα μέρη του κόσμου• οι αφίσες παντού διαδίδουν τα καλά νέα: «Le Beaujolais nouveau est arrive»

10811686_10204658355914492_1415760789_n

Tα Beaujolais έφθασαν, λοιπόν, και στην κάβα Faidon και η άφιξή τους γιορτάστηκε μαζί με τα εγκαίνια του νέου delicatessen της. Τώρα γύρισα και σας γράφω απευθείας τις εντυπώσεις μου!

Το νέο delicatessen είναι αυτό ακριβώς. Ντελικάτο! Ένα μικρό, ζεστό, υπέροχο μαγαζάκι παριζιάνικου ύφους, πολύ προσεγμένο από κάθε άποψη. Ένα στολίδι για την πλατεία της Βούλας. Διαθέτει τυριά, αλλαντικά και προϊόντα κυρίως ελληνικά αλλά και προσεκτικά διαλεγμένα από όλο τον κόσμο. Μαρμελάδες με λεμόνια και μοσχολέμονα, μαύρα μούρα, cranberry, πιπεριές Φλωρίνης, σπιτικά Μπισκότα με ταχίνι, λεμόνι και blueberry, αχλάδι και ginger, rasberry και λευκή σοκολάτα, κριτσίνια με λευκή τρούφα, παρθένα ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα με μαστίχα, μαύρη τρούφα λευκή Τρούφα, λιαστά ντοματάκια, φρέσκες ζεστές γαλλικές μπαγκέτες, μπίρες από μικροζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα και πολλά ακόμα προιόντα!

Μπαίνεις μέσα και ενώ περιμένεις να σου κόψουν για το σπίτι ιταλικό προσούτο, ισπανικό χαμόν, αρσενικό Νάξου, γραβιέρα Τήνου, λαδοτύρι Μυτιλήνης, πεκορίνο με μαύρη τρούφα και άλλα καλούδια, κάθεσαι στα δρύινα βαρέλια στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος με θέα το καταπράσινο πάρκο της Αγίου Ιωάννου ή στη μπάρα του μαγαζιού και απολαμβάνεις ένα από τα 10 διαφορετικά ποτήρια κρασιού που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και αλλάζουν κάθε 15 ημέρες μαζί με ένα πιάτο ζεστές bruscettes ή ένα πλατώ τυριών & αλλαντικών που σου κόβουν εκείνη την ώρα, ενώ αφήνεσαι στις Jazz & Swing μουσικές που σε χαλαρώνουν μετά από μια πολύ δύσκολη ημέρα. Αν πάλι έχεις όρεξη να δοκιμάσεις μια φιάλη κρασί, μπορείς να περάσεις στον χώρο της κάβας και να επιλέξεις ανάμεσα σε 600 ετικέτες κρασιού εκείνο που σου αρέσει και να στο σερβίρουν στην κατάλληλη θερμοκρασία, σε κρυστάλλινα Spiegelau ποτήρια, σε Decanter αν χρειάζεται και σε τιμή ραφιού της κάβας και μόλις +4€ για το σερβίρισμα.

Φεύγοντας, πήρα ένα μπουκάλι Beaujolais, ξηρούς καρπούς και μπισκότα, τα οποία τρώω αυτή τη στιγμή, σα να είναι ξηροί καρποί! Υπέροχος συνδυασμός blueberries με λεμόνι, τραγανά, μυρωδάτα, ονειρεμένα!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+