Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Ντοματόσουπα χειμώνα – καλοκαίρι…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ντοματόσουπα χειμώνα – καλοκαίρι…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Οκτ 10,2014 0 Σχόλια

Σα να μπήκε λίγο απότομα το κρύο, δε νομίζετε; Ας πούμε ότι διανύουμε ένα σωστό φθινόπωρο. Που μας προετοιμάζει σωστά για τον χειμώνα. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να δουλεύουμε και λίγο τις ιδέες για χειμερινά πιάτα, να είμαστε έτοιμοι για όλα!

flust.gr

Πικάντικη ντοματόσουπα με πουρέ πατάτας και σκορδόψωμο

Για τη ντοματόσουπα:
Υλικά:
6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
1 κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας
1 πιπερίτσα τσίλι
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι/γλυκιά πάπρικα

Για τον πουρέ πατάτας:
Υλικά:
4 πατάτες βρασμένες
3 κουτ. Σούπας φρέσκο γάλα
Αλάτι/μοσχοκάρυδο

Για το σκορδόψωμο:
Υλικά:
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο της αρεσκείας μας
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

flust.gr

Εκτέλεση:
Για τη ντοματόσουπα:
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ, μαζί με την πιπερίτσα και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τον μαϊντανό για το τελείωμα. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και μαζί με 200γρ. νερό (ή ζωμό λαχανικών) αφήνουμε να βράσει η σούπα μας για δέκα λεπτάκια.

Για τον πουρέ:
Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες με ένα πιρούνι, βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρουν μια-δυο βράσεις μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή ο πουρές. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Για το σκορδόψωμο:
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το σκόρδο και λίγο αλάτι. Απλώνουμε αυτό το μίγμα πάνω στο ψωμί μας, όχι όμως σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά ή στο γκριλ, περίπου στους 180 βαθμούς, με προσοχή να μην καεί.

Σερβίρισμα:
Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθύ μπολ, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά πουρέ πατάτας και στερεώνουμε ένα σκορδόψωμο επάνω. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ρίχνουμε λίγη πάπρικα, αν θέλουμε και σερβίρουμε.

flust.gr

Κι επειδή, μέχρι να τελειώσω αυτό το κείμενο, βγήκε ένας υπέροχος ήλιος και ξαφνικά ανέβηκε η θερμοκρασία, σκέφτομαι ότι μπορεί τελικά να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι για τα πολύ ζεστά πιάτα. Αυτή η συνταγή όμως, τρώγεται υπέροχα και κρύα, με ωμές ζουμερές ντομάτες. Το γνωστό αγαπημένο «Γκασπάτσο». Φτιάξτε τη σούπα σας, προσθέτοντας τα λαχανικά της αρεσκείας σας, μόνο με ένα μπλέντερ. Παγώστε τη για αρκετές ώρες και απολαύστε το άρωμα και την ενέργειά της!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+