Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Νοστιμιές ‘’on camera’’, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νοστιμιές ‘’on camera’’, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

editor Δεκ 13,2013 0 Σχόλια

1460003_10152077982563910_1480488330_n

Δύο νέες απολαυστικές συνταγές, δύο νόστιμες προτάσεις που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με εικόνες! Δύο ολόφρεσκα βιντεάκια είναι στη διάθεσή σας για να δείτε μια ακόμη φορά, πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η μαγειρική. Για να δείτε πόση χαρά μου δίνει μια κουζίνα, πόσα χαμόγελα μπορώ να προσφέρω την ώρα της δημιουργίας. Σε διαφορετικούς χώρους το καθένα, ίδιο αποτέλεσμα όμως. Εύκολα πιάτα, χρωματιστά, ζουμερά, πρωτότυπα.

Στο Joy της περασμένης Κυριακής, έφτιαξα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και γιαούρτι. Το γύρισμα έγινε Σεπτέμβριο, ήμουν ακόμα μαυρισμένη, ωραίες εποχές. Από τα πρώτα πιάτα που έφτιαξα για το Joy αυτής της σεζόν, σε νέα κουζίνα, με νέο συνεργείο, αλλά όλα το ίδιο όμορφα! Ξέρετε, πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για την έκτακτη χριστουγεννιάτικη εκπομπή που θα προβάλλεται καθημερινά για λίγες ημέρες στις 5 το απόγευμα, στον ΣΚΑΪ και ήδη μου λείπουν! Περνάμε πραγματικά όμορφα, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, γελάμε πολύ, πράγμα που μας βοηθάει να ξεχνάμε την κούραση και τα διάφορα απρόοπτα που συχνά προκύπτουν. Και όντως, όταν απέχω για καιρό από τα γυρίσματα, μου λείπουν πολύ. Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί. Όλα τα βίντεο είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη!

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
Μπόλικος βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κουκουνάρι 4 κουταλιές της σούπας
1 φλιτζάνι τύρι κίτρινο σκληρό
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας
Αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι από πάνω, στο πιάτο.

Η δεύτερη συνταγή τώρα, γυρίστηκε πριν λίγες ημέρες σε μια άνετη, όμορφη και άρτια εξοπλισμένη κουζίνα που μας πρόσφερε η Electrolux. Πρόκειται για μια γιορτινή πρόταση που χωράει σε κάθε μενού, γιατί συνδυάζεται εύκολα με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά. Εξάλλου, με τόσο ελκυστικό χρώμα που διαθέτει η σάλτσα, θα θέλετε οπωσδήποτε να υπάρχει στο τραπέζι σας, σαν στολίδι! (Σε αυτό το βίντεο, μιλάω κι όλας! Έχει ενδιαφέρον!!)

Κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα με ρόδια και αμύγδαλα

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 ρόδι
4-5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
50ml κόκκινο κρασί
100γρ. αμύγδαλα σε φιλέ
50γρ. βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο πελτέ ντομάτας
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα μόνα τους, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ελκυστικό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο, μέχρι να γίνει το φαγητό. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο, μέχρι να σφίξει το κρέας και να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον χυμό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κρέας, για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το ρόδι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το βούτυρο και σε λίγα λεπτά σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και έτοιμο το γιορτινό πιάτο.

eating-around

editor

editor

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, με θετική διάθεση, σκοπός μας είναι η έμπνευση όπως επίσης και η προβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας.
editor

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+