Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Νοστιμιές… με τον δικό μου τρόπο! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νοστιμιές… με τον δικό μου τρόπο! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Δεκ 02,2014 0 Σχόλια

Περάσαμε άλλο ένα νόστιμο Σαββατοκύριακο με την παρέα του Join Us στον ΣΚΑΙ! Παραδέχομαι, ότι μπορεί η κάμερα να παχαίνει, μπορεί καμιά φορά τα ρούχα να μην μου ταιριάζουν και το μαλλί λίγο να κάνει τα δικά του, αλλά τα πιάτα μου είναι πάντα λαχταριστά. Χαίρομαι γιατί δεν τα βρίσκω μόνο εγώ νόστιμα, αλλά δέχομαι συνέχεια θετικά σχόλια από τηλεθεατές και τα δοκιμάζει όλο και περισσότερος κόσμος.

flust.gr

Αυτό είναι το πιο σπουδαίο για μένα. Μου αρέσει που γίνομαι αναγνωρίσιμη, που με ντύνουν και με βάφουν και με περιποιούνται, αλλά πάνω απ’όλα χαίρομαι, γιατί τα φαγητά μου είναι οι πραγματικοί stars! Έχω να μοιραστώ μαζί σας ακόμα δύο συνταγές, αν δεν προλάβατε να τις δείτε. Σημειώστε τα υλικά και κρατήστε αυτές τις ιδέες, μπορεί να σας εμπνεύσουν για κάτι ακόμα καλύτερο!

Φαρφάλες με προσούτο και κρέμα γάλακτος. Ιταλική έμπνευση με ένα εξαιρετικό ελληνικό προσούτο. Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με προϊόντα Υφαντής. Νοστιμιές που, έτσι κι αλλιώς, μπαίνουν πολύ συχνά στο σπίτι μου.

Υλικά:

1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)
Μερικές φέτες προσούτο
200γρ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
Μπόλικη παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα
5 φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις φαρφάλες, al dente. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπεδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το προσούτο με τα φυλλα βασιλικού, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες με λίγο νερό από το βράσιμο, ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τα αβγά, ανακατεύουμε 2-3 φορές και σερβίρουμε με την παρμεζάνα

Κοτόπουλο με κάρυ και μουστάρδα. Καλά, σας έχω ήδη πει πολλές φορές, ότι η μουστάρδα BRAVA είναι υπέροχη. Γενικά, τη μουστάρδα τη βάζω παντού, μου αρέσει πολύ σαν υλικό. Με το κοτόπουλο και το κάρυ, ταιριάζει εξαιρετικά! Και ναι, όντως το ξέχασα το κάρυ! Παραλίγο να τελειώσουμε το γύρισμα χωρίς να το βάλω στη συνταγή!!

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
1 πράσινη πιπεριά
2-3 κουτ. Σούπας μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
κάρυ
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κάρυ και αφήνουμε να μαλακώσει το κρέας. Παράλληλα έχουμε βάλει το ρύζι να βράσει αλλά χωρίς να μαλακώσει τελείως. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα και να μαλακώσει λίγο παραπάνω το ρύζι. Σερβίρουμε ζεστό.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+