Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Νοστιμιές για όλους!της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νοστιμιές για όλους!της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Απρ 23,2015 0 Σχόλια

joinus

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Join Us, νομίζω ότι σας κάλυψα όλους με τις συνταγές μου. Κάνετε δίαιτα; Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή; Αγαπάτε τα γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες; Ή μήπως προτιμάτε τα κολασμένα πιτάκια και δε σας νοιάζουν οι θερμίδες; Κι αν έχετε παιδάκια, δεν θέλετε μια νόστιμη ιδέα για κολατσιό στο σχολείο;

Μια σαλάτα με αβοκάντο και μπέικον αλλά και τα λαχταριστά κιμαδοπιτάκια μπήκαν στη συλλογή με τις συνταγές μου! Με ανοιξιάτικη διάθεση!

Σαλάτα με αβοκάντο και μπέικον

Υλικά
1 αβοκάντο ώριμο
5 φέτες μπέικον
1 πακέτο σαλάτα iceberg Μπαρμπα Σταθης
1 πακέτο καρυδόψιχα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο της αρεσκείας μας
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο και κυβάκια ή σε λεπτές φετούλες. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το iceberg, από πάνω τις φέτες μπέικον, το αβοκάντο και περιχύνουμε με τη βινεγκρετ – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο + αλατοπίπερο. Σερβίρεται αμέσως, αφού μπει η βινεγκρετ.

Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουτάκι πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
μπόλικος μαϊντανός
αλάτι/πιπέρι/μπαχάρι
1 αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και το κόκκινο κρασί και σοτάρουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε μέ 2 ποτήρια νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 20 λεπτά, να μαγειρευτεί ο κιμάς και να πιει τα πολλά υγρά του. Έπειτα, αφήνουμε λίγο τον κιμά να κρυώσει και κόβουμε το φύλλο κουρού σε μικρά στρογγυλά με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε το πιτάκι μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού καλύπτουμε τις άκρες, για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Βάζουμε όλα τα κιμαδοπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αβγό με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+