Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Νέες χαρούμενες συνταγές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Νέες χαρούμενες συνταγές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 03,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Οι δύο νέες μου συνταγές από το Joy του Σαββατοκύριακου, συγκρούονται λίγο μεταξύ τους. Από τη μία έχουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα στην οποία δύσκολα θα αντιστεκόσουν, με την πλούσια σαλτσούλα της, τον τρυφερό της τόνο, τη λαχταριστή μυρωδιά από το ουζάκι και χρώματα απίθανα, καλοκαιρινά, ξεσηκωτικά. Από την άλλη, έχουμε ένα παρεξηγημένο φαγητό με λιγότερους θαυμαστές, τις μπάμιες. Τις οποίες όμως τις χειρίστηκα με μεγάλη μαεστρία και νομίζω πως κατάφερα να τις κάνω πιο ελκυστικές! Αυτό που θέλω να παραδεχτώ, είναι ότι ούτε εγώ τις τρώω μαγειρεμένες με τον κλασικό τρόπο, στην κατσαρόλα και δεν τις αγγίζω αν δεν έχω στο πιάτο μου κρέας και κάποιο τυράκι. Οπότε, πριν ξινίσετε τα μουτράκια σας, δοκιμάστε τη δική μου εκδοχή, στον φούρνο, με τα χωριάτικα λουκάνικα. Και κάντε και κάτι που εγώ δεν σκέφτηκα εκείνη την ώρα. Λίγο πριν τις βγάλετε από τον φούρνο, απλώστε πάνω στο ταψί μερικές φέτες κασέρι κι αφήστε το για 5 λεπτάκια να λιώσει. Σερβίρετε και αιφνιδιαστείτε με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Σπαγγέτι τρικολόρε με τόνο και φρέσκια σάλτσα με ούζο

 

Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι Melissa Τρικολόρε
5-6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τρίφτη
1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
1-2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
20γρ. κασέρι σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι/ρίγανη

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε al dente. Παράλληλα, σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον τόνο μαζί με την πιπεριά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και την ντομάτα, τον πελτέ, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα κυβάκια κασέρι.

Μπάμιες φούρνου με λουκάνικο και κολοκυθάκια

 

Υλικά:
Μπάμιες κατεψυγμένες
Χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Σάλτσα ντομάτας
Μπόλικο μαϊντανό
Πατάτες
2 σκελίδες σκόρδου
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, τη σάλτσα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+