Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Μπλογκάρω με φθινοπωρινό γλυκάκι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μπλογκάρω με φθινοπωρινό γλυκάκι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Σεπ 23,2013 0 Σχόλια

Όσο κι αν αρνούμαι να το παραδεχτώ φίλοι μου, μπήκαμε στο φθινόπωρο! Περάσαμε εχθές την πρώτη δροσερή και συννεφιασμένη Κυριακή και διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το timeline μας στο facebook ξαφνικά γεμίζει κούπες με ζεστές σοκολάτες σε κολακευτικές λήψεις, αέρινες μακρυμάνικες μπλούζες, sneakers σε γήινες αποχρώσεις και status updates σε μελαγχολικό τόνο! Εγώ πάλι είμαι ο άνθρωπος – σαγιονάρα! Λατρεύω το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο απλώς σκουραίνω λίγο τις αποχρώσεις στο μαγιό! Μέχρι να αρχίσω να κρυώνω πολύ, κυκλοφορώ με τα τσίτια! Και τρώω παγωτά και πολλά φρούτα και σαλάτες και πίνω και κρύο καφέ και νερό από το ψυγείο! Ίσως φταίει που μένω κοντά στη θάλασσα, ρουφάω ιώδιο με το κιλό και ξεμυαλίζομαι…

Τα μόνα που μπορούν να με κάνουν να αγαπάω το φθινόπωρο είναι οι νέες συνεργασίες, τα νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, τα καλέσματα και οι νόστιμες εκδηλώσεις που βγαίνουν πάλι στο προσκήνιο, οι νέες γνωριμίες που κερδίζεις μέσα από όλα αυτά. Τους μήνες που έρχονται θα μοιραστώ μαζί σας πολλά νόστιμα νέα, ακόμα πιο ιδιαίτερες και εμπνευσμένες συνταγές, στηρίζοντας κυρίως τα ελληνικά προϊόντα και τους παραγωγούς, μαγαζιά που ανοίγουν άνθρωποι με γνώση της γαστρονομίας και αγάπη στο αντικείμενο και βόλτες που θα περιλαμβάνουν νέες γευστικές δοκιμές!

Κι επειδή ξέρω ότι τη λαχταράτε μια φθινοπωρινή νοστιμιά (μην ρωτήσετε πώς!) και την προτιμάτε και γλυκιά, με έντονο άρωμα μπαχαρικών, προτείνω να δοκιμάσετε ένα κραμπλ με μήλα! Μια πολύ εύκολη συνταγή με υπέροχο άρωμα που απαντάει και στην ερώτηση «τα μήλα κοντεύουν να σαπίσουν, τι να τα κάνω;»
Υλικά για 2 ατομικά μπολ: (εγώ το’ χω φανταστεί σε ζευγάρι, εσείς φτιάξτε όσα θέλετε!)
2-3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
50 γρ. βούτυρο (γιά το σωτάρισμα)
200 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
100γρ χοντροκομμένα μπισκότα κανέλας
100 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1 κουτ. σούπας κανέλα ανακατεμένη με γαρύφαλλο σε σκόνη

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βουτύρου και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τα μπισκότα την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια βάζουμε στον πάτο λίγη από την ψιχουλιασμένη ζύμη, προσθέτουμε από πάνω τα μήλα και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στο φούρνο γιά 35′-40′, με προσοχή να μην καεί και το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό. Συνοδεύεται με σαντιγί, παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+