Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Μπισκότα παιχνιδιάρικα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μπισκότα παιχνιδιάρικα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιαν 10,2015 0 Σχόλια

Θες να φτιάξεις μπισκότα που μοιάζουν με παιχνίδια; Λευκά, αφράτα μπισκότα που σε κάθε μπουκιά θα σε κάνουν να χαμογελάς;

Δεν είναι μόνο για παιδιά, θέλουμε κι εμείς οι μεγάλοι να παίζουμε με το φαγητό μας καμιά φορά! Γενικά, μπορείς να προσαρμόσεις τη δική μου ιδέα στα δικά σου γούστα. Αν δεν τα θες λευκά τα μπισκότα, γέμισε τα με άλλη κρέμα. Ή χρησιμοποίησε σιρόπια και χρώματα ζαχαροπλαστικής για να τα κάνεις όπως εσύ επιθυμείς! Είναι τέλεια ιδέα για πάρτι ή για να τα προσφέρεις σε μια επίσκεψη δώρο, μέσα σε ένα handmade κουτάκι ή διάφανο βάζο με χρωματιστές χαρτοπετσέτες μέσα. Μοιάζουν στα macarons εμφανισιακά, αλλά γίνονται πολύ πιο εύκολα. Θα έλεγα πως φέρνουν πιο πολύ σε μπεζέδες. Διατηρούνται για αρκετό καιρό, αν τα φυλάξεις σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Μπισκότα μαρέγκας γεμιστά με βανίλια Μπαριάμη

Μπαριάμης

Υλικά για 10 μεγάλα μπισκότα

ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική, χτυπημένη στο μούλτι, για να σπάσουν και να μικρύνουν οι κόκκοι
1 κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Χρωματιστή τρούφα για σχέδιο

Βανίλια – υποβρύχιο για τη γέμιση. Του Μπαριάμη είναι πολύ αφράτη και μαλακιά και χρησιμοποιείται εύκολα σαν κρέμα. Βγαίνει και σε πολλές γεύσεις, για ποικιλία. Αναζητήστε τη σε delicatessens σε όλη την Ελλάδα.

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις αρχίσει και πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει εντελώς. Ρίχνουμε τον χυμό και το λικέρ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σταματάμε το μίξερ, σκορπάμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Σε μια λαμαρίνα, στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε τη μαρέγκα, σχηματίζοντας μεγάλα πλακέ στρογγυλά κομμάτια, με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μπισκότα να ξεραθούν εντελώς, για ακόμα μισή ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με την κρέμα, έτσι ώστε να χυθεί λίγο από το γύρω-γύρω, για να μπορέσει να κολλήσει η τρούφα στα κενά. Και με μαύρη τρούφα θα ήταν ωραίο, γιατί θα έκανε ωραία αντίθεση με το όλο λευκό. Είναι έτοιμα για φάγωμα με λαχτάρα!

*Αν θέλετε να τα κάνετε χρωματιστά, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής αντί για χυμό λεμονιού, την ίδια ώρα που θα βάζατε εκείνον. Χρωματίζεται ωραία και με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+