Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Μπανόφι: δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μπανόφι: δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μάι 21,2015 0 Σχόλια

Εχθές έφτιαξα μπανόφι και χάλασα για λίγο την προσπάθεια για δίαιτα! Γιατί μου το θύμισε φίλος και ξαφνικά ένιωσα τη γεύση στα χείλη μου. Γιατί το αγαπώ πολύ. Γιατί είναι πανεύκολο και είχα πολύ καιρό να το φτιάξω. Και είχα πολύ καιρό να το φτιάξω, γιατί βαριέμαι τρομερά να περιμένω 3 ώρες να καραμελώσει το ζαχαρούχο γάλα και πλέον δε βρίσκω στην αγορά την υπέροχη καραμέλα που έβγαζε η Bonne Maman.

μπανοφι

Όμως σκέφτηκα να το καραμελώσω σε μπεν μαρί αυτή τη φορά, αδειάζοντάς το απευθείας σε κατσαρολάκι. Και μου πήρε περίπου 1,5 ώρα, χωρίς όμως να το παρακολουθώ συνέχεια. Δεν έχει φόβο να καεί, γιατί είναι πάνω στο νερό που βράζει. Όμως θέλει σχετικά συχνό ανακάτεμα με μια σπάτουλα, για να μη σβολιάσει η υφή του. Έδεσε πολύ ωραία, έγινε σαν άλειμμα, αλλά δεν σκούρυνε τόσο πολύ στο χρώμα. Πάντως τη δουλειά του την έκανε και πολύ καλά μάλιστα!

Παράλληλα, έκοψα μια μπανάνα σε φετούλες, τις αράδιασα πάνω σε λαδόκολλα και τις πασπάλισα με καστανή ζάχαρη. Τις έψησα στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τις άφησα στην άκρη να κρυώσουν.

Οι περισσότεροι σερβίρουν το μπανόφι με απλή σαντυγί. Εγώ δε μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι, προτιμώ μια ελαφριά κρέμα ζαχαροπλαστικής, εκτός αν πάρεις το garni ΓΙΩΤΗΣ με άρωμα βανίλιας! Ανάλαφρο αλλά μυρωδάτο και πολύ νόστιμο! Το χτυπάς απλά με λίγο γάλα και το αφήνεις να παγώσει. Γενικά, θέλω να είναι κρύα και η καραμέλα και η κρέμα, για να απολαύσω το μπανόφι μου!

Τώρα, αν θες, μπορείς να αρωματίσεις την καραμέλα με λίγη κανέλα ή ξύσμα λεμονιού. Γενικά, παίζεις με τις γεύσεις ελεύθερα. Μπανόφι λέγεται, γιατί έχει καραμέλα και μπανάνα. Κατά τ΄άλλα, μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλα υλικά θες και να το σερβίρεις όπως προτιμάς. Σε ένα ταψάκι στρώσε τα μπισκότα με το βούτυρο και δημιούργησε μια βάση, άπλωσε επάνω την καραμέλα, κάλυψε την επιφάνεια με τις μπανάνες και ολοκλήρωσε με τη σαντυγί. Πασπάλισε με κακάο, τρούφα ή κανέλα και σέρβιρε. Αλλά και σε ατομικά ποτηράκια αν το σερβίρεις, πιο ελεύθερα, δεν τρέχει τίποτα. Κάντο σαν trifle: τρίμμα μπισκότου, καραμέλα, μπανάνες, σαντυγί και ξανά μπισκότο-καραμέλα-μπανάνες-σαντυγί, ώστε να δείχνουν τα υλικά σαν κύματα μέσα στο ποτήρι!
Ή απλώς πάρε μπισκότα πτι-μπερ και κάντα βάση για μπανόφι-καναπεδάκια! Άπλωσε επάνω τους καραμέλα, στερέωσε φετούλες μπανάνας, βάλε από πάνω μια γενναία ποσότητα κρέμας και σέρβιρε σε δίσκο!

Όρεξη υπάρχει, απλώς κάνει κακό στη δίαιτα! Πφφ!!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+