Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Μια ομελέτα στο… φούρνο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μια ομελέτα στο… φούρνο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 12,2013 0 Σχόλια

Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, γιατί μου δίνει το περιθώριο να αυτοσχεδιάσω, ανάλογα με τις ορέξεις και με γλιτώνει από το τηγάνισμα της κλασικής ομελέτας, που είναι πιο ανθυγιεινό και λερώνει και την κουζίνα! Όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα με το γεγονός ότι φουσκώνουν τα αβγά τόσο όμορφα μέσα στον φούρνο και γίνονται μια καλά δεμένη ομελέτα, χωρίς όμως τα πολλά λάδια του τηγανιού! Συνδυάζει τις πρωτεΐνες του αβγού με τις βιταμίνες των λαχανικών, μας χορταίνει σαν κύριο πιάτο και τρώγεται και κρύο! Γι αυτό φτιάξτε την ομελέτα αυτή σήμερα και φυλάξτε τη για την αυριανή λιγούρα, οποιαδήποτε στιγμή…

Υλικά:
5 αβγά
3 κολοκυθάκια (ή/και μελιτζάνες)
2 πράσινες πιπεριές
2 πατάτες μεγάλες
1 φλιτζάνι φέτα της αρεσκείας σας σε τρίμμα
1 φλιτζάνι regato τυρί τριμμένο (ή παρμεζάνα)
4 κουτ. σούπας αλεύρι
μαϊντανό (όσο θέλετε) ή δυόσμο που ταιριάζει πολύ με τη φέτα
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τις ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια τα οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, αλλά και με το τρίμμα της φέτας. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τα αβγά με το αλεύρι, τα ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο ταψί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ομελέτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+