Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Μην ξεχάσεις να βάλεις χρώμα… της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μην ξεχάσεις να βάλεις χρώμα… της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μαρ 26,2014 0 Σχόλια

1780683_10202664247943039_1348115233_n

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για ανοιξιάτικα πιάτα και χαρούμενες γεύσεις; Φυσικά, κάτι με πολλά ωραία χρώματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ από εδώ και πέρα, μαγειρική χωρίς χρώματα. Θέλω τσαχπινιές, θέλω φευγάτο styling, θέλω ανάμεικτες μυρωδιές και φευγάτους συνδυασμούς. Θέλω να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί, να μην είμαστε προβλέψιμοι και κοινότοποι. Δοκιμάστε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας πιάτα διαφορετικά, δοκιμάστε αντί για την κλασική σπανακοτυρόπιτα, να σερβίρετε μια πίτα λίγο πιο πικάντικη με διάφορα τυριά και πιπεριά Φλωρίνης. Γιατί αυτό το κοκκινάδι μέσα στην πίτα σας, θα κάνει καλή δουλειά. Σκεφτείτε τον τραχανά ως ένα σέξυ, ζουμερό, λαχταριστό πιάτο. Δώστε σε ένα παραδοσιακό φαγητό, μια άλλη διάσταση…

Σπανακοτυρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά:

300γρ σπανάκι ΜΠΑΡΜΠΑ-ΣΤΑΘΗΣ
300γρ. φέτα μαλακιά, όχι πολύ αλατισμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης
300γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένα
2 αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Φρέσκο άνηθο
200γρ τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι/πιπέρι/δυόσμος ξερός

Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι, ώστε να μαλακώσει και το αφήνουμε να στραγγίξει για να φύγουν τα πολλά υγρά. Το ανακατεύουμε μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στον τρίφτη και τον άνηθο. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα με τα αβγά, το κασέρι ή τη γραβιέρα, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και αν είναι πολύ υγρό το αποτέλεσμα, ρίχνουμε λίγη από την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει μια μορφή πιο στέρεη. Απλώνουμε το χωριάτικο φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τη γέμιση και ολοκληρώνουμε με ένα ακόμα φύλλο, αλείφουμε με έναν κρόκο αβγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ξινός τραχανάς με φρέσκια ντομάτα και κίτρινη πιπεριά

Υλικά:

250 γρ. τραχανάς ξινός
4 ώριμες φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 πιπεριά χρωματιστή ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι/πιπέρι/θυμάρι

Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς το χρώμα του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις πιπεριές και λίγο χλιαρό νερό, ίσα να τα σκεπάσει και αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει ο τραχανάς. Λίγο πριν χυλώσει, προσθέτουμε αλατοπίπερο και θυμάρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτάκια μέχρι να πιει το νεράκι.Σερβίρεται χλιαρός και είναι τέλειος μεζές για παγωμένη τσικουδιά.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+