Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » κόσμος » Μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα, επιμέλεια Κική Τσακίρη

Μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα, επιμέλεια Κική Τσακίρη

Κική Τσακίρη Μαρ 21,2013 0 Σχόλια

Από πού να φυλαχθεί δεν ξέρει, πλέον, κανένας σε αυτή τη χώρα αφού μέσα σ΄όλα…μας προέκυψαν και οι ντίλερς των μεταλλαγμένων!

Οι ενέργειες για την «επέλαση» τους είναι συντονισμένες και ποντάρουν στην κρίση, το αδιέξοδο των αγροτών και κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση.

Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μεταλλαγμένοι» προσπαθούν να διεισδύσουν στη χώρα. Όλες, όμως, οι προηγούμενες προσπάθειές τους είχαν αποτύχει εξαιτίας της πολιτικής στάσης που τηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και κυρίως γιατί δεν μπόρεσαν να πείσουν τους έλληνες αγρότες για το «θαύμα» των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών.
Η νέα τους προσπάθεια, όμως, είναι σχεδιασμένη σε διαφορετική βάση και δοκιμασμένη σε πολλές χώρες όπως για παράδειγμα στην Αργεντινή και μάλιστα την περίοδο της ακραίας οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα.

Έτσι το νέο κόνσεπτ παρουσιάζεται ως μεγαλόσχημο «αναπτυξιακό» και καινοτόμο πρόγραμμα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την «επέλαση» της γενετικής μηχανικής και όλων των τρομακτικών επιπτώσεων που συνεπάγεται.
Το θέμα έθεσε επί τάπητος η Greenpeace που διαπίστωσε ότι το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες μεταλλαγμένων Syngenta και Pioneer/DuPont προσεγγίζουν αγρότες και αγροτικούς φορείς, προωθώντας την καλλιέργεια σόγιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση βρίσκεται και η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών (ΕΛ.ΒΙ.Ζ.) -μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωοτροφών στην Ελλάδα- η οποία σε συνεργασία με ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, «παρουσιάζει το επιχειρηματικό της άνοιγμα για καλλιέργεια σόγιας στη χώρα ως μία άκρως δελεαστική για την αγροτική μας οικονομία «λύση». Παροτρύνει έτσι εκατοντάδες Έλληνες αγρότες να καλλιεργήσουν σόγια για τροφή των ζώων που παράγουν το γάλα, το τυρί, τα αυγά και το κρέας που καταναλώνουμε. Τάζουν στους αγρότες μεγάλη στρεμματική απόδοση, ποιοτικό προϊόν και σίγουρα συμβόλαια για την πώληση του. Προσοχή όμως! Τα κέρδη που έχουν κατά νου, δεν αφορούν στους αγρότες ή τους καταναλωτές!».

Όπως επισημαίνει η Greenpeace η πρακτική των εταιρειών είναι γνωστή και στόχος τους να δεσμεύσουν τους παραγωγούς επί δεκαετίες στο φαύλο κύκλο των μεταλλαγμένων όπως και στο αντίστοιχο παράδειγμα της Αργεντινής. «Και εκεί, η καλλιέργεια της σόγιας παρουσιάστηκε σαν μέρος της λύσης για την έξοδο από την οικονομική κρίση και σήμερα πάνω από το 90% της σόγιας που καλλιεργείται είναι μεταλλαγμένη».
Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει ότι η μοναδική ασπίδα ενάντια στα μεταλλαγμένα βρίσκεται παραδοσιακά στην ελληνική γη: Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές.

Πληροφορία από :conspiracyfeeds

Κική Τσακίρη

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Κική Τσακίρη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+