Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Μενού γενεθλίων… η συνέχεια, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μενού γενεθλίων… η συνέχεια, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 27,2014 0 Σχόλια

Στο χθεσινό κείμενο  σας αποκάλυψα το μισό μενού γενεθλίων. Χρωστάω ακόμα μία συνταγή που ξετρέλανε πολύ κόσμο – ό,τι περίσσεψε, την επόμενη μέρα το πήγα σε κάτι φίλους που έβγαζαν επιφωνήματα χαράς – και τα γλυκά.

Το gourmet αλμυρό cheesecake

flust.gr-γεύσεις

 

Δύο ημέρες πριν τα γενέθλια, μου ήρθε αναλαμπή και ρώτησα τον Παναγιώτη αν έχει φάει ποτέ του αλμυρό cheesecake, γνωρίζοντας την αγάπη που έχει στο κλασικό νεοϋρκέζικο. Γούρλωσε τα μάτια και είπε ότι, όχι μόνο δεν έχει φάει ποτέ, αλλά δεν το έχει ξανακούσει κι όλας. Γέλασα πονηρά: «ετοιμάσου για ΤΗΝ αποκάλυψη!».

Πρώτη φορά το έφτιαξα έτσι όπως θα σας πω. Συνήθως το κάνω σε ποτηράκια, λίγο πιο πρόχειρα, με άψητη κρέμα τυριού και γιαούρτι, δηλαδή πιο καλοκαιρινό και δροσερό. Όμως τώρα ήθελα κάτι που να θυμίζει πιο πολύ φαγητό. Έφτιαξα τη βάση με αλμυρά κράκερς και λιωμένο βούτυρο, ακριβώς όπως φτιάχνουμε την βάση για το γλυκό, με τα digestives. Την έψησα και την άφησα στην άκρη, μέχρι να φτιάξω την κρέμα. Χτύπησα σε ένα μεγάλο μπολ και με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη, μπόλικο τυρί φιλαδέλφια με τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, λίγη μαγιονέζα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό και έστρωσα προσεκτικά και ομοιόμορφα αυτό το μίγμα πάνω στην ψημένη βάση από κράκερς. Έπειτα έβαλα πάλι στον φούρνο το ταψί για να ψηθεί και η κρέμα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αν πρόκειται να το σερβίρετε έτσι, σκέτο, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με μπόλικη παρμεζάνα για να κάνει κρούστα στο ψήσιμο και να έχει πιο ενδιαφέρουσα γεύση και εμφάνιση.

Εγώ ήθελα κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Σέρβιρα το cheesecake μου με μαρμελάδα ντομάτας. Ξεφλούδισα και χτύπησα στο μούλτι τις ντομάτες και τις έβαλα να βράσουν με μπόλικη ζάχαρη και Aspall balsamic vinegar. Σύντομα, θα μπορείτε να βρείτε το εξαιρετικό αγγλικό μπαλσάμικο στην αγορά. Μέχρι τότε, χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας, αρκεί να είναι σε υγρή μορφή, όχι σε κρέμα. Άφησα τις ντομάτες να βράσουν καλά και να δέσει η μαρμελάδα, να μην έχει πολλά ζουμιά. Μπορείτε να βάλετε κι άλλα αρωματικά της αρεσκείας σας μέσα, αλλά αν το μπαλσάμικο είναι καλής ποιότητας, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα μπαίνει και σε ψητά αλλά και σε σαλάτες.

Σε κάθε πιάτο, βάλτε ένα κομμάτι cheesecake σε θερμοκρασία δωματίου και στολίστε το με 1 κουταλιά μαρμελάδα. Φυλάξτε στο ψυγείο και απολαύστε το και την επόμενη μέρα.

Ο χαλβάς- ψευτοτούρτα

flust.gr-γεύσεις

Δεν είχα χρόνο για κάποιο δύσκολο γλυκό, δεν μου αρέσουν οι κλασικές τούρτες του εμπορίου και είχαν υποσχεθεί οι καλεσμένοι ότι θα φέρουν κι εκείνοι κάτι γλυκό, οπότε αρκέστηκα σε έναν κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά, τον οποίο όμως, μετέτρεψα σε ψευτοτούρτα για να μπει το κεράκι. Τον έβαλα σε μπολ, ώστε όταν αναποδογυρίσει να μοιάζει με γλυκό βουναλάκι και από πάνω τον στόλισα με καραμελωμένα ροδάκινα. Τα έκοψα σε λεπτές φέτες και τα έβαλα σε ένα φαρδύ τηγάνι με βούτυρο, ζάχαρη και τριμμένη κανέλα. Τα άφησα να μαλακώσουν και να πάρουν τα αρώματα και τα έσβησα με Aspall Balsamic Vinegar. Τα άφησα να πιουν τα πολλά υγρά και να καραμελώσουν. Τα έστρωσα επάνω στο βουναλάκι του χαλβά και έβαλα το κεράκι! Μια ψυχή στο τραπέζι είπε ότι είναι ο αμέσως επόμενος καλύτερος χαλβάς που έχει φάει, μετά της γιαγιάς της. Σε κάθε μπουκιά με κοίταζε με μάτια βουρκωμένα! Οk, είμαι καλή στον χαλβά!

Το γλυκό δώρο

flust.gr-γεύσεις
Αυτό το καλοκαίρι δοκίμασα διάφορες νέες γεύσεις, νέα ταβερνάκια, νέα σουβλατζίδικα φυσικά, έφαγα αρκετά, αλλά αυτό το γλυκό θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου, ως το καλύτερο γλυκό του καλοκαιριού μου! Η σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια από το The Bakers, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε σοκολατόπιτα. Κι έχω φάει πολλές! Βελούδινη στο εσωτερικό, δεν σε λιγώνει, σε αγαπάει, σε παρακαλάει να τη φας! Φροντίστε να τη μοιραστείτε με κάποιον που το αξίζει πραγματικά!…

The End

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+