Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Καιρός για στραπατσάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Καιρός για στραπατσάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μάι 23,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Επιτέλους, μπορούμε να μιλάμε για καλοκαιρινά φαγητά! Και ένα καθαρά καλοκαιρινό φαγητό, αρκετά χορταστικό, μαμαδίστικο και νόστιμο, είναι η στραπατσάδα ή καγιανάς. Αυτό φτιάχνουμε όταν γυρνάμε ξελιγωμένοι από τη θάλασσα, αυτό τρώμε μετά από ώρες, αν περισσέψει λίγο στο τηγάνι και μας πιάσει μια λιγούρα, αυτό μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε ντομάτες κατακόκκινες και ζουμερές στη λαϊκή, αυτό είναι εύκολο, γρήγορο και για πολλούς η επιτομή του comfort food.

Δείτε το βίντεο, ενδιαφέρον έχει, εκτός από τη συνταγή, και το γεγονός ότι είμαι με 2 ώρες ύπνο κι όμως είμαι τόσο κεφάτη και γελαστή. Μου αρέσει η δουλειά μου, διασκεδάζω, το χαίρομαι. Οι άνθρωποι του Carrefour είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί, έχουν στήσει πολύ ωραία μαγαζιά και πάντα απολαμβάνω τη μαγειρική σε ένα από αυτά, γιατί ξεφεύγω λίγο από την κουζίνα μας, βλέπω τον κόσμο να μας παρατηρεί, να χαζεύει τις συνταγές και να θέλει να δοκιμάσει και παιδάκια να με κυνηγούν για να με φιλήσουν!

flust.gr-γεύσεις

Σίγουρα έχετε ακούσει την φράση: «φάγαμε στραπάτσο»! Προέρχεται από την ιταλική λέξη strapazzare που σημαίνει κακομεταχειρίζομαι, κόβω σε μικρά κομματάκια. Σήμερα το στραπάτσο θα το φάμε στην κυριολεξία! Θα κόψουμε κομματάκια τα αβγά μας και θα τα δώσουμε στην φρέσκια σάλτσα ντομάτας να τα κακομεταχειριστεί! Όταν πρόκειται να φτιάξω αυτό το πεντανόστιμο πιάτο γίνομαι αδίστακτη!!!Κάτι ξέρουν εκεί στα Επτάνησα και στην Πελοπόννησο που τιμούν την στραπατσάδα, ειδικά τα καλοκαίρια! Μοιάζει με ομελέτα, αλλά δεν έχει την ίδια επίπεδη όψη και συνοδεύεται οπωσδήποτε από φρέσκια ντομάτα και φέτα!

Στραπατσάδα

 

Υλικά:
5-6 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
200 γρ. φέτα
½ φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος ή βασιλικός
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζω τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω.Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω).Προσθέτω πιπέρι.Ρίχνω το ελαιόλαδο. Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι.Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά.Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο(ή βασιλικό) και την πάπρικα.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+