Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Ιδέες για μακαρονάδες, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ιδέες για μακαρονάδες, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μάι 09,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Όταν μου είπαν στο Joy να ασχοληθώ με ζυμαρικά, τρελάθηκα από τη χαρά μου. Και την ενότητα με τις πίτες την είχα αγαπήσει, αλλά τα ζυμαρικά είναι έρωτας. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς μακαρόνια. Και είχα την τύχη να μαγειρέψω με τα καλύτερα ζυμαρικά της αγοράς, με αυτά που απολαμβάνω από μικρή. Τα ζυμαρικά Melissa, ακόμα είναι το ίδιο νόστιμα και ποιοτικά, τόσα χρόνια μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Και συνεχώς βγάζουν νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις του κόσμου.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, τα ζυμαρικά δεν θέλουν πολλά πράγματα για να μας δώσουν ένα απολαυστικό πιάτο. Μια καλή σάλτσα, αγαπημένα μυρωδικά και ίσως λίγο δροσερό κρασάκι! Δείτε τις δικές μου ιδέες και κάντε ελεύθερα τις αλλαγές που λαχταράει η όρεξή σας.

Πέννες ριγέ με φρέσκια ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά
500 γρ. Melissa Ολικής Αλέσεως πένες ριγέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λουκάνικα χωριάτικα
Μερικές ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κονκασέ
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σ” ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να αρχίσει να δημιουργείται μια σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Πριν τα σουρώσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό τους στη σάλτσα. Μόλις τα σουρώσουμε τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με φλοίδες παρμεζάνας και τα σερβίρουμε αμέσως.

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Melissa Νο6
100 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια του
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κ.γλ. πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
16 ωμές γαρίδες
500 γρ. σπαγγέτι, που έχετε σπάσει στη μέση
1,5 lt ζεστός ζωμός ψαριού

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο, πλατύ σκεύος και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια για 5 λεπτά.
2. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά.
4. Βάζουμε και τα μακαρόνια Νο6 ΜΕΛΙΣΣΑ μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζουμε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ενώ βγάζουμε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.
5. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.

1921876_10202944159140644_1577681307_n

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+