Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Θα βρεις τον δάσκαλό σου, σεμινάρια μαγειρικής για όλους!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Θα βρεις τον δάσκαλό σου, σεμινάρια μαγειρικής για όλους!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Οκτ 10,2013 0 Σχόλια

seminaria2

Ένα μάθημα μαγειρικής είναι κάτι σαν group therapy, σαν συνεδρία ψυχοθεραπείας, ειδικά αν ο chef που έχεις απέναντί σου, έχει την ικανότητα να βγάζει όλο το ταλέντο από μέσα σου και όλη την ενέργεια που καμιά φορά καταπιέζεις και δεν εκδηλώνεις, λόγω επαγγέλματος ή γενικά απαιτητικού τρόπου ζωής. Δεν χρειάζεται να θες να γίνεις μάγειρας για να παρακολουθήσεις ένα μάθημα μαγειρικής ούτε έχει σημασία η ηλικία σου. Αρκεί να έχεις μέσα σου αγάπη γι” αυτή την τέχνη και όρεξη να μάθεις. Μπορεί να είσαι μαμά και να θέλεις ιδέες για όμορφα γλυκάκια για ένα παιδικό πάρτι ή εργένης που ψάχνει να βρει τρόπους να εντυπωσιάσει τη νέα του αγαπημένη, ή να θες απλώς να καταργήσεις το δαπανηρό και επιβλαβές junk food! Είναι όμορφη η ερασιτεχνική προσέγγιση και η απλότητα των πιάτων μας, όμως πάντα θα μας γοητεύει η ορολογία των chefs, η ευκολία με την οποία μαλακώνουν μια ατίθαση ζύμη και ο τρόπος που χειρίζονται τα μαχαίρια! Γενικά, πόσο απλά αποδίδουν τεχνικές που για κάποιους φαίνονται ακατόρθωτες! Κι έπειτα, είναι κι αυτά τα μικρά μυστικά που δίνουν στο καθημερινό φαγητό μας ξεχωριστή γεύση και εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους μας. Για παράδειγμα, το ξέρατε ότι μπορεί η κόκκινη σάλτσα σας να έχει άρωμα κρεμμυδιού, χωρίς αυτό να υπάρχει στο πιάτο σας; Ότι τα χειροποίητα ζυμαρικά που ακριβοπληρώνουμε στα delicatessen χρειάζονται μόνο 3 υλικά και μια απλή μακαρονομηχανή των 30 ευρώ;

Πλέον υπάρχουν πολλές εκπομπές σε τηλεόραση και διαδίκτυο που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη νόστιμη τέχνη και μας μεταφέρουν στην κουζίνα σε χρόνο dt για κάνουμε πράγματα που ούτε φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχουμε απέναντί μας έναν καταξιωμένο chef, έναν ζωντανό άνθρωπο έτοιμο να λύσει κάθε μας απορία, που θα μας κατευθύνει με όρεξη και μεταδοτικότητα σε μια όμορφη και άνετη κουζίνα που δεν θυμίζει σε τίποτα αίθουσα διδασκαλίας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να εμπλακούμε ενεργά στο «μάθημα», να λερωθούμε με την ησυχία μας, να βουτήξουμε το δάχτυλο στο χυλό, να ανταλλάξουμε απόψεις και χαμόγελα, να νιώσουμε τις μυρωδιές, σε ένα μικρό group 10 ατόμων! Όλο αυτό μοιάζει περισσότερο με μια δημιουργική, φιλική συνάντηση που σκοπό έχει να μας αποφορτίσει, να μας χαλαρώσει, να μας δώσει γνώση και να διευρύνει τους ορίζοντές μας αλλά χωρίς καμία απολύτως πίεση. Δεν θα περάσουμε από εξετάσεις αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φτιάξουμε παστίτσιο, δεν θα πάρουμε έτοιμη μπεσαμέλ και δεν θα πελαγώσουμε όταν πιάσουμε στο χέρι τον αναδευτήρα. Θα χτυπάμε την κρέμα μας με χάρη και με τον αέρα της σιγουριάς ότι δεν θα μας σβολιάσει ποτέ ξανά γιατί μάθαμε την τεχνική!!

Εμείς κάναμε την έρευνά μας, ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες και πιο δημιουργικές κουζίνες για να πάτε και να βγάλετε το άχτι σας! Οι καλύτεροι chef σας περιμένουν! Βάλτε το στο πρόγραμμα…

• Driskas test kitchen. O καταξιωμένος chef Βαγγέλης Δρίσκας, γνωστός και από τηλεοπτικές εκπομπές, και η ομάδα του με την πολύχρονη πείρα τους, παρέχουν από σεμινάρια μαγειρικής μέχρι παραγωγή εταιρικών events καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες του κλάδου εστίασης. Οι συνταγές τους είναι δοκιμασμένες και απόλυτα εναρμονισμένες με τον χώρο της γαστρονομίας, όπως αυτός εξελίσσεται σήμερα. Η κουζίνα τους είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μαγειρικής που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2010 και τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (ναι, ακόμα και σε παιδιά) αλλά και σε όλα τα επίπεδα γνώσεων (από ερασιτέχνες μέχρι επαγγελματίες που θέλουν να πάνε τις γνώσεις τους λίγο παραπέρα) και φυσικά είναι αυτόνομα, μπορείτε να διαλέξετε όσα θέλετε και όποια θέλετε από τις 4-5 θεματικές ενότητες που ανακοινώνονται κάθε μήνα. Για τους εκτός Αθηνών κατοίκους ή για όσους θέλουν να ζήσουν μια online γευστική εμπειρία, υπάρχουν και τα σεμινάρια που οργανώνει ο Βαγγέλης Δρίσκας, μέσω διαδικτύου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.testkitchen.gr.
Διάρκεια σεμιναρίων: 2 ώρες
Κόστος: από 40€ – 60€/άτομο
Driskas Test Kitchen, Λάμψα 19, Αμπελόκηποι (έξοδος μετρό Πανόρμου), Τηλ.: 217 7216288

• Μαθήματα Μαγειρικής by Food Issues. Chef σε αυτή την πανέμορφη, «σπιτική» και φιλόξενη κουζίνα είναι ο καταξιωμένος στον χώρο Νίκος Μακρυμίχαλος, ο οποίος συντονίζει, τεστάρει, δοκιμάζει και μαγειρεύει καθημερινά για εταιρείες, επαγγελματίες, εστιατόρια, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην μαγειρική. Pastry chef είναι ο Γιώργος Γαλλής, ερωτευμένος με τη ζαχαροπλαστική αλλά και με εξαιρετική μεταδοτικότητα. Και οι δύο με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία δεν… τσιγκουνεύονται στα υλικά που απαιτούνται για ένα πλήρες μάθημα που θα σε γεμίσει ικανοποίηση γιατί τελικά τίποτα στην κουζίνα δεν είναι ακατόρθωτο και εσύ είσαι πιο ταλαντούχος σε αυτόν τον τομέα από όσο νόμιζες! Ακόμη, στα Μαθήματα Μαγειρικής οργανώνονται και σεμινάρια γευσιγνωσίας αποσταγμάτων και εδεσμάτων με τους πιο ειδικούς του χώρου που είναι πάντα έτοιμοι να σε μυήσουν σε έναν ξεχωριστό κόσμο γεύσης και απόλαυσης για όλες τις αισθήσεις! Φυσικά, οργανώνονται και ειδικά σεμινάρια για παιδιά. Μέσα από το www.mathimatamageirikis.gr μπορείτε να πάρετε κάθε χρήσιμη πληροφορία αλλά και να δείτε φωτογραφίες ικανοποιημένων «μαθητών». Στα συν βάλτε και αυτό της προσιτής τιμής αλλά και της ειδικής τιμής για κατόχους κάρτας ανεργίας. Διάρκεια σεμιναρίων: 3 ώρες, Κόστος: ξεκινά από 20€/ άτομο ή 10€/ άτομο με κάρτα ανεργίας. Food Issues, Θεμ. Σοφούλη 68, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210 9882378, Κα Καραποστόλη

• The Seminar Project. Ένας πολύ καινούργιος χώρος υψηλής αισθητικής άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Ιούνιο, με επικεφαλής τον επίσης πολύ γνωστό από την τηλεόραση chef Γιάννη Λουκάκο, με εξαιρετικές σπουδές στο εξωτερικό και μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ίδιος, τον Απρίλιο του 2009, δημιούργησε το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Ψωμί & Αλάτι», εκδίδοντας λίγο αργότερα και το ομώνυμο βιβλίο, το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές αλλά και το βραβείο του καλύτερου βιβλίου μαγειρικής της χρονιάς από Έλληνα συγγραφέα. Αυτές οι πληροφορίες νομίζουμε πως είναι αρκετές για να θελήσετε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα σεμινάρια του γοητευτικού chef στην σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του, πολύ κοντά στο εστιατόριό του. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων με καλοκαιρινές συνταγές ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αναμένουμε το πρόγραμμα της νέας σαιζόν. Στα συν βάλτε και τη λειτουργία ενός εξαιρετικού deli στον ίδιο χώρο, που θα μας μυήσει σε νέες, υπέροχες γεύσεις! Στο www.yiannislucacos.gr μαθαίνετε όλα τα νέα του chef, του εστιατορίου του αλλά και των σεμιναρίων. Διάρκεια σεμιναρίων: 2,5 ώρες, κόστος: από 50€/ άτομο, The Seminar Project: Ομήρου 18, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6848178

• Studio Sidayes by Alexandros Papandreou. O πάντα χαμογελαστός και αεικίνητος τηλεοπτικός chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του και τη μεγάλη εμπειρία του σε όποιον έχει όρεξη για δημιουργία στην κουζίνα και ο ίδιος αποκαλεί τους μαθητές του… φίλους! Δηλώνει γεννημένος μάγειρας, σπούδασε και διεύρυνε τις γνώσεις του στο Παρίσι και χαίρεται που ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική! Η άρτια εξοπλισμένη κουζίνα του βρίσκεται σε έναν ήσυχο πεζόδρομο με εύκολη πρόσβαση και είναι ανοιχτή για πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων με κοινή αγάπη τη μαγειρική! Επίσης, το studio είναι στη διάθεση, κατόπιν συνεννόησης, εταιρειών για παρουσιάσεις νέων προϊόντων, εταιρικά σεμινάρια, team building και άλλες επαγγελματικές συναντήσεις. Στο www.sidayes.gr θα περιηγηθείτε σε έναν νόστιμο κόσμο και θα σας έρθει εντελώς αυθόρμητα να πατήσετε το κουμπί «σεμινάρια». Διάρκεια σεμιναρίων: 2,5 ώρες, κόστος: 50€/ άτομο, Studio Sidayes by Alexandros Papandreou: Ιερολοχιτών 7 & Ελευθερίας, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 6018288

Όλα τα σεμινάρια που σας προτείνουμε καταλήγουν να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία γιατί χρησιμοποιούνται πολύ καλά και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά αλλά και γιατί στο τέλος κάθε μαθήματος, ο chef με τους «μαθητές» του μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και απολαμβάνουν τις νοστιμιές που οι ίδιοι δημιούργησαν.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+