Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Η πανέμορφη Γερμανίδα τέρας του 20ου αιώνα, του Βαγγέλη Γεωργίου

Η πανέμορφη Γερμανίδα τέρας του 20ου αιώνα, του Βαγγέλη Γεωργίου

Βαγγέλης Γεωργίου Φεβ 04,2015 0 Σχόλια

Ο γάμος των γονιών της δεν ήταν και τόσο πετυχημένος. Για την ακρίβεια ήταν εφιαλτικός. Εκείνη την εποχή η άνοδος των ναζιστών στην εξουσία, στη Γερμανία ,δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα των Γερμανών, είχαν και προσωπική ζωή οι άνθρωποι. Τέλος πάντων η μητέρα της τελικά δεν άντεξε τις μουρνταριές του άνδρα της και η καημένη έφτασε στο σημείο να λιώσει κυριολεκτικά τα εσώψυχά της πίνοντας υδροχλωρικό οξύ αφήνοντας την μικρή Ίρμα και τα τέσσερα αδέλφια της ορφανά και τον άνδρα της αδέσμευτο πια για να ξαναπαντρευτεί. Δεν ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η μικρούλα Ίρμα το σχολείο.

Άτιτλο

Όταν η ξανθούλα πάτησε τα 14 της χρόνια θα άφηνε το σχολείο κακήν κακώς μιας και τα γράμματα δεν τα πήγαινε και τόσο. Τώρα για να λέμε όλη την αλήθεια την είχαν μουρλάνει στο bullying οι συμμαθήτριές της και η κοπελίτσα είδε και απόειδε. Αλλά για να ξαναλέμε την αλήθεια ο μικρός αυτός διαβολάκος πήγαινε γυρεύοντας αφού δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο παρά με την Λίγκα των Γερμανίδων Κοριτσιών, μια ναζιστική νεανική οργάνωση «μόνο για κορίτσια» αλά Σούπερ Κατερίνα.

Στα εφηβικά της χρόνια δούλεψε σε αρκετές δουλειές όπως σε φάρμα ή πωλήτρια σε ένα μαγαζί αλλά το δυνατό σημείο του βιογραφικού της ήταν τα δύο χρόνια σε ένα σανατόριο των SS ως βοηθός νοσοκόμας. Η κοπελίτσα προσπάθησε να γίνει κανονική νοσοκόμα αλλά οι υπηρεσίες την απέρριψαν.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος αφαίρεσε ζωές και έδωσε ευκαιρίες όμως και η Ίρμα δεν θα άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους, όμορφη ήταν, ανύπαντρη ήταν και με «προσόντα». Το 1942 επιχείρησε να ξανακάνει αίτηση για να γίνει νοσηλεύτρια αλλά και πάλι έφαγε πόρτα, δεν είχε «δόντι». Έτσι δεν απογοητεύτηκε και προσφέρθηκε να δουλέψει εθελοντικά σε ένα από τα ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα – χωρίς κονδύλια ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις- στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, στο Ravensbrück βόρεια του Βερολίνου. Από τον Μάρτιο του 1943 θα έπαιρνε μετάθεση στο Άουσβιτς, το «Χάρβαρντ» εξόντωσης ανθρώπων. Η νέα της απασχόληση θα ήταν τι άλλο… φρουρός (Aufseherin).

Ηδονιζόταν σε κάθε πρωινό προσκλητήριο όταν παρατάσσονταν οι κρατούμενες επιλέγοντας τις πιο αδύναμες αλλά και τις πιο όμορφες για να τις βασανίζει. Επίσης λόγω των πραγματικά όμορφων χαρακτηριστικών της κάβλωνε πολλούς άνδρες του στρατοπέδου και φρόντιζε η ρουφιάνα να μην τους αφήνει σύξυλους. Ακόμα και τον γιατρό «δράκουλα» Τζόζεφ Μένγκελε τον έκανε να ξεχάσει κάποια βράδια τους θαλάμους αερίων… θάνατος και όργια μέσα στο Άουσβιτς. Ήταν μια σαδίστρια σεξοψωνάρα που ψεκαζόταν με τόνους άρωμα και πήγαινε δίπλα στις βρώμικες σκελετωμένες κρατούμενες για να τις προκαλεί. Είχε όνειρο η ξανθούλα Γερμανίδα μετά τον πόλεμο να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο γι’ αυτό εξάλλου ανάγκασε και έναν χειρούργο του στρατοπέδου να της κάνει μια έκτρωση κρυφά –καθότι ήταν παράνομο- για να έχει το μέλλον δικό της.

Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό. Η δουλειά είναι πάντα δουλειά και απαιτούσε αφοσίωση και… φαντασία. Επέλεγε τις κρατούμενες που θα έμπαιναν για «ντους» στους θαλάμους αερίων, αμολούσε τα πεινασμένα σκυλιά που εκείνη εκπαίδευε πάνω σε κρατούμενες για να τις κατασπαράζουν, είχε αφήσει στον τόπο πόσες κοπέλες χτυπώντας τες με το πλεκτό της μαστίγιο ενώ κάποιες άλλες τις πυροβολούσε εν ψυχρώ αν βαριόταν. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε να βλέπει ειδικά άλλες γυναίκες να υποφέρουν… η κατάσταση δεν είχε γιατρειά. Το γερμανικό κράτος την προήγαγε για την αποτελεσματικότητά της όταν ήταν μόλις 20 ετών!

Τον Απρίλιο του 1945 είχε πάρει ήδη την δεύτερη μετάθεσή της στο Στρατόπεδο Bergen – Belsen αλλά εκεί τα τελείωναν όλα. Η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και οι Εγγλέζοι συνέλαβαν αρκετούς φρουρούς στρατοπέδων μεταξύ των οποίων ήταν και η Ίρμα. Μετά από μια δίκη 53 ημερών καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Στις 9.34 το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου καθώς θα ανέβαινε στην κρεμάλα, του έκοψε το αίμα του εκτελεστή καθώς αυτή η ρουφιάνα γύρισε απότομα με γουρλωμένα μάτια καρφωμένα πάνω του και φώναξε προστακτικά: “ schnell”!! («γρήγορα»).

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έγινε κατανοητό γιατί το γερμανικό κράτος δεν έδωσε χαρτί νοσηλεύτριας στην Ίρμα για να χτυπάει ενέσεις σε φαντάρους και να φροντίζει πληγές. Διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού made in Germany…

Βαγγέλης Γεωργίου

Βαγγέλης Γεωργίου

Εμπνευστής και δημιουργός at greeklish.info
O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Έκανε ερευνητικό ρεπορτάζ στο περιοδικό HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη ενώ έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται με Εικονογραφημένη Ιστορία(εκ. Πάπυρος), protagon.gr, Ιστορικά Θέματα, Στρατιωτική Ιστορία, Lifo, flust.gr ενώ ανήκει στην ερευνητική ομάδα του ThePressProject.
Βαγγέλης Γεωργίου
Δημιουργός του πρώτου ιστότοπου δημόσιας διανόησης στην Ελλάδα(public intellectualism) greeklish.info.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+