Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Η νόστιμη Βραζιλία στα Friday’s, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Η νόστιμη Βραζιλία στα Friday’s, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 17,2014 0 Σχόλια

Η αγάπη μου για τα Friday’s είναι γνωστή, χρόνια τώρα. Και κάθε φορά που βγαίνει νέο μενού, προσπαθώ να δοκιμάσω όσα περισσότερα γίνεται, ανυπομονώ για την κάθε νέα γεύση. Γιατί το φαγητό είναι πάντοτε πολύ κοντά στις δικές μου γεύσεις με πολλά μυρωδικά, ζουμερό κρέας, μοναδικές μαρινάδες και φρέσκα λαχανικά. Και κάθε φορά νιώθω σα να τρώω στο σπίτι μου. Ο χώρος άνετος, φιλικός, δροσιά στους κήπους, υπέροχη διακόσμηση στο εσωτερικό και το σημαντικότερο, άνθρωποι ευγενικοί και χαμογελαστοί σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και ξέρουν όλο τον κατάλογο απ” έξω με κάθε λεπτομέρεια. Ακόμα κι αν είσαι αναποφάσιστος, αν δεν ξέρεις τι θέλεις, εκείνοι ξέρουν!

10300024_688863917834816_1547015241892386275_n

Πριν λίγες ημέρες κι ενώ ξεκινούσε το μουντιάλ στη Βραζιλία, εμείς στα Friday’s Γλυφάδας ζούσαμε τη δική μας νόστιμη Βραζιλία. Το νέο εξωτικό, καλοκαιρινό μενού τους, είναι εμπνευσμένο από τη χώρα της σάμπα, της μπανανιάς, της καρύδας και του ηλιοκαμμένου κορμιού! Όλα τα δοκιμάσαμε κι έχω να σας προτείνω τα αγαπημένα μου, αλλά μόνο γραπτώς. Μη με ρωτήσετε, δυσκολεύομαι να τα προφέρω!

Ξεκινήσαμε με παραδοσιακές βραζιλιάνικες κροκέτες, τις Sao Paulo Coxinhas, γεμισμένες με τρυφερό κοτόπουλο, καρότο, κρεμμύδι και τυρί φιλαδέλφεια. Τις βουτάς σε δροσερή sour cream με ξύσμα λεμονιού και συνοδεύεις την πρώτη σου caipirinha. Πρόκειται για μια διακριτική γεύση, ανάλαφρη, ιδανική για ορεκτικό αλλά και για σνακ με το ποτό σου.

Στη συνέχεια εντυπωσιάστηκα για μια ακόμη φορά με το πόσο τρυφερό είναι το φιλέτο κοτόπουλου στα Friday’s. Στο νέο μενού, το Maracana Grilled chicken, σερβίρεται ψημένο στη σχάρα, αφού πρώτα μαριναριστεί σε μπύρα και στο πιάτο σου θα φτάσει καλυμμένο με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και πάπρικα, συνοδευόμενο από ένα εξαιρετικά μυρωδάτο ρύζι με γάλα καρύδας και μπαχαρικά ενώ στην άκρη του πιάτου έχει 2 μπολάκια για να βουτάς κάθε μπουκίτσα είτε σε αρωματικό Chimmichuri είτε στο Pineapple pico de gallo.
Αν προτιμάς κάτι πιο πικάντικο και σου αρέσουν οι γαρίδες, δοκίμασε το Moqueca de Camaroes. Γαρίδες μαγειρεμένες σε καυτερή σάλτσα ντομάτας με γάλα καρύδας, σερβιρισμένες πάνω σε ρύζι με μυρωδικά.

fridayssoyvlaki

Και οπωσδήποτε πρέπει να αφήσεις χώρο για ένα Churrasco Pork ή beef Skewer. Έρχεται στο τραπέζι σου ένα τρυφερό και ζουμερό κρέας περασμένο σε μικρή σούβλα και στο κόβουν εκείνη τη στιγμή σε φέτες, όπως κάνουν στα αυθεντικά βραζιλιάνικα εστιατόρια. Προσωπικά λάτρεψα το μοσχαρίσιο με φρέσκο ανανά ψημένο στη σχάρα. Και τα δύο έρχονται στο τραπέζι με αρωματικό ρύζι, αρωματικό Chimmichuri, Pineapple pico de gallo και παραδοσιακή Farofa, ένα μίγμα τριμμένης φρυγανιάς με μυρωδικά. Βουτάς το κρέας σου όπου θες και απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά μια διαφορετική εμπειρία!

Για επιδόρπιο, εγώ τους είπα ότι έπρεπε να προσαρμόσουν το κλασικό κι αγαπημένο Οreo Μadness σε βραζιλιάνικο στυλ, αλλά εκείνοι είχαν να προτείνουν κάτι ακόμα καλύτερο, σαφώς πιο καλοκαιρινό και εξωτικό. Το Coconut Mango Strawberry Panna Cotta, μια δροσερή panna cotta από γάλα καρύδας που σερβίρεται με πουρέ μάνγκο και σος από φρέσκιες φράουλες.

Αν και έτσι που σας τα είπα μαζεμένα, ίσως φαίνεται ότι θα πάρουμε πολλά κιλά αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο να πω ότι όλα τα πιάτα είναι ελαφριά, πλήρη και χορταστικά μεν αλλά δεν σε βαραίνουν. Είναι ιδανικά για καλοκαίρι είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό.

Μπείτε στη σελίδα των Friday’s στο facebook, γιατί τρέχει και φωτογραφικός διαγωνισμός.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+