Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Απρ 18,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Την Κυριακή του Πάσχα όλοι θα απολαύσουμε πολλά πιάτα με κρέας και λίγο-πολύ, οι συνταγές είναι οι κλασικές και οι επιλογές παραδοσιακές και υπέροχες.

Τι μπορεί να κάνει όμως τα μυρωδάτα πιάτα της νοικοκυράς να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα και το ψητό κρέας ακόμα πιο ζουμερό; Ποια είναι η αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα κατά τη διάρκεια της μάσας; Μα φυσικά, οι «βούτες», εννοώντας πάντα τις βουτιές που κάνουμε στις διάφορες σάλτσες, ζουμιά και σαλάτες που υπάρχουν στο τραπέζι, βουτώντας από ψωμί μέχρι… δάχτυλα!

Η αθάνατη ελληνική οικογένεια, θέλοντας να φανεί αντάξια και στην ονομασία «Ευρωπαίος», έχει ονομάσει αυτές τις σαλτσούλες στις οποίες βουτά… ντίπ. Δηλαδή αυτές οι ζουμερές νοστιμιές βυθίζουν το ψητό κρέας στα άδυτά τους και η μπουκιά κατεβαίνει πιο εύκολα, βρε αδερφέ!

Φέτος λοιπόν, κάντε τη διαφορά στο κυριακάτικο τραπέζι και φέρτε ευρωπαϊκό αέρα στο φαγητό σας, χρησιμοποιώντας τα 3 ντιπ που σας προτείνω, ένα για κάθε κρεατικό έδεσμα!

Είχα στο ψυγείο μου κάποια υλικά, τα οποία σκέφτηκα ότι από μόνα τους δεν είναι ενδιαφέροντα. Αν τα ανακάτευα όμως μεταξύ τους, θα αποκτούσαν άλλη διάσταση. Και αυτό έκανα. Χρησιμοποίησα για βάση τη μουστάρδα, η οποία δεν είναι και πολύ καυτερή και αυτοσχεδίασα με μερικά ακόμη υλικά.

Έτσι έχουμε τρία διαφορετικά ντιπ για ντιπ!

1. Ανακατέψτε τη μουστάρδα σας με λίγο αποξηραμένο δυόσμο και «στολίστε» τα κεφτεδάκια ή τα μπιφτέκια σας

2. Κάντε τη μουστάρδα σας λίγο πιο δροσερή, προσθέτοντας σε αυτή ψιλοκομμένο φρέσκο αγγουράκι και λίγο τυρί φιλαδέλφια. Συνδυάστε τη με τα πικάντικα λουκάνικα σχάρας.

3. Για το ψητό κοτόπουλο, η καλύτερη επιλογή για μένα είναι μουστάρδα ανακατεμένη με λεμόνι και λίγο αγελαδινό γιαούρτι. Δροσερή και ξινούτσικη. Προσθέστε και λίγο πιπέρι αν η μουστάρδα σας δεν είναι πολύ πικάντικη.

Ακόμη, αν αυτά τα υλικά τα χτυπήσετε με σφιχτούς κρόκους αβγού, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη γέμιση για τα ασπράδια σας και να σερβίρετε εναλλακτικά καναπεδάκια που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες!

Καλό Πάσχα!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+