Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου στην Βουλή, της Τζίνας Δαβιλά

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου στην Βουλή, της Τζίνας Δαβιλά

xflusters Φεβ 18,2013 0 Σχόλια

Όταν κλείστηκε το ραντεβού της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, δηλαδή της «Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, είπα στην πρόεδρο Ελένη Καρύδη (διαβάστε παρελθόν άρθρο στο protagon): «Λες να λερωθούμε εκεί μέσα; Ή να ψωνιστούμε;» Εν πάση περιπτώσει, όπως φαίνεται ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Άλλωστε, είναι τέτοιος ο ρόλος και το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει η ΕΥΘΥΤΑ, που δεν επιτρέπει ψωνιλίκια και λερώματα. Δώσαμε στα μέλη της επιτροπής, όσα τουλάχιστον ήταν παρόντα, τον φάκελλο με τις δράσεις και το υλικό μας και αφού έγινε σχετική ενημέρωση, περιμέναμε τις ερωτήσεις και συγκεκριμένα από την κ Λιάνα Κανέλλη τις αντιρρήσεις. Και να η σκληρή, αρνητική, η κυρία «όχι σε όλα», όπως την αποκαλώ, κάνει την ανατροπή. «Είστε μία ΜΚΟ από τις εκατό που έχουν περάσει από δω και λένε τα ίδια. Όμως, η ποιότητα του υλικού που μας δίνετε, ο τρόπος που το παρουσιάζετε και η αλήθεια σας, με κάνουν να προτείνω το εξής: θα πάμε, κύριοι, τα μέλη της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής στην Ρόδο και στα σημεία που είναι καρμανιόλες στο οδικό-εθνικό δίκτυο και θα ζητήσουμε να υπάρξουν απαντήσεις για τα συγκεκριμένα σημεία, καθώς και ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν. Επίσης, την άνοιξη θα καταθέσουμε πρόταση παρέμβασης στο νομοσχέδιο, ώστε να οριστούν πρόσωπα και εμπειρογνώμονες. Επιπλέον, θα καταθέτουμε απανωτές ερωτήσεις στον υπουργό για να τον βάλουμε σε εγρήγορση. Η επιτροπή οδικής ασφάλειας δεν έχει, δυστυχώς, εξουσία, αλλά μπορεί να γίνει βραχνάς. Τέλος, επειδή κονδύλια δεν πρόκειται να υπάρξουν, μπορούμε την τυπική αμοιβή μας που λαμβάνουμε από την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, να την συγκεντρώνουμε και να την δίνουμε στις περιοχές που έχουν πρόβλημα, ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο.”

Αυτά είπε η βροντερή και τρομερή Λιάνα Κανέλλη. Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις και προτάσεις από τα μέλη της Επιτροπής. Όπως ερωτήσεις, αν το έντυπο υλικό μας προτιθέμεθα να το στείλουμε και σε άλλες περιοχές, όπως στην Θάσο, πράγμα που ζήτσηε ο βουλευτής της περιοχής, διευκρινήσεις για το ποιός ευθύνεται και πρέπει να λογοδοτήσει για τα σημεία που προκαλούνται απανωτά δυστυχήματα, για την απαραίτητη ένταξη του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα νηπιαγωγεία και στις υπόλοιπες βαθμίδες του σημερινού, φαιδρού, εκπαιδευτικού μας συστήματος, που δυστυχώς είναι και αυτό σύστημα. Η ωραία Ελένη ενθουσιάστηκε, χάρηκε που δεν αντιμετωπίστηκε ως λαμόγιο-πρόεδρος ΜΚΟ – για φαντάσου να βλέπεις στην ΕΥΘΥΤΑ τον Δημήτρη σου, να είναι απολύτως διαφανείς όλες οι διεργασίες και να σε πουν και απατεώνα, σαν τον τύπο που έρχεται στην Ρόδο και μαζεύει χρήματα για τα ορφανά … κάπου στην Ελλάδα. Περισσότερα, ούτε γνωρίζουμε, ούτε και μας επιτρέπει ο εν λόγω κύριος να μάθουμε. Άλλωστε ήτο κι αυτός προσκεκλημένος στην συζήτηση, αλλά ξαφνικά τον έπιασε …κόψιμο.

Προσωπικά, βεβαιώθηκα για ακόμα μια φορά πως η αξιοπρέπεια κερδίζει. Τα εννέα χρόνια που η ΕΥΘΥΤΑ έχει μπει στις ζωές των πολιτών που κατοικοεδρεύουν στην Ρόδο, αποδεικνύουν πως ο διαρκής αγώνας της Ελένης Καρύδη έχει στόχο υγιή και θα έχει και αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω στις υποσχέσεις των πολιτικών, αλλά πρωτίστως στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο κίνητρο του καθενός μας. Κι αν, όσοι απο εμάς δεν έχουν υπάρξει στην φρικτή θέση να έχουν χάσει άνθρωπο σε δυστύχημα, ας σκεφτούν πως η ζωή ανατρέπεται στο δευτερόλεπτο. Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε για να γίνουμε προσεκτικοί. Η ωριμότητα και η συνείδηση στους δρόμους θα έπρεπε να είναι ο κανόνας στην συμπεριφορά και όχι η εξαίρεση.

Αυτά από την Ρόδο και την οδική ασφάλεια. Αυτά από έναν τόπο που ακροβατεί μεταξύ φωτός ψυχής και σκοτεινιάς πνευματικής. Στ “άκρα η αλήθεια της Ρόδου, στην αξιοπρέπεια κάποιων η σωτηρία της. Όχι στον τουρισμό. Ή μάλλον λιγότερο στον τουρισμό. Η τουριστική πολιτική εκμεταλλεύεται την δεδομένη ομορφιά του τόπου, η πολιτική και η στάση ζωής κάποιων ανθρώπων εκμεταλλεύεται το απόθεμα ψυχής. Είμαι περήφανη που συμμετέχω στην ΕΥΘΥΤΑ, γιατί νοιώθω περισσότερο χρήσιμη. Επειδή το θέμα είναι καυτό, δεν θα μας απασχολήσει μόνο σε επίπεδο ανταπόκρισης, αλλά σε ευρύτερο. Σας ζητώ χάρη εκ μέρους της κ Καρύδη και χάρη προσωπική: η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου είμαστε εσύ, εγώ, ο παραδίπλα μας. Δυο και τρεις κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Κόπιασε και κρίνε μας, αυστηρά και γλυκά, αλλά στάσου πλάϊ μας. Κάτι θα αλλάξει.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

Δείτε εδώ απόσπασμα από την συνάντηση με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+