Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιχειρηματικότητα » Η γεύση της μουσικής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Η γεύση της μουσικής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μάι 14,2014 0 Σχόλια

10294501_10203245997806422_6251700011323084555_n

Αυτά τα βαζάκια τα άνοιξα με συγκίνηση, λες και ήταν κουτάκι με μονόπετρο. Γιατί μου τα έφερε άνθρωπος που τα φτιάχνει με αγάπη, γιατί θέλει να τα δοκιμάσω και να του πω τη γνώμη μου, την περιμένει με λαχτάρα! Γιατί δεν κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά, γιατί με κάνουν να νιώθω σημαντική!

Ο Μιχάλης με βρήκε μέσω facebook και δέχτηκα να τον συναντήσω γιατί μού έδωσε να καταλάβω ότι είχε κάτι πολύ ενδιαφέρον να μου προσφέρει για δοκιμή. Ξέρετε, δεν λέω όχι στις νέες γεύσεις, στο κυνήγι προϊόντων. Και πράγματι, μόλις άνοιξα αυτά τα βαζάκια, βγήκαν από μέσα νόστιμες νότες. Τότε κατάλαβα γιατί τα ονομάζει «Sapore de la musica» (= η γεύση της μουσικής).

Μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα, αποφάσισαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τον χώρο των τροφίμων. Με διαφορετική επαγγελματική πορεία ο καθένας, ο Μιχάλης ασχολείται με οικοδομικές εργασίες και η Νατάσα είναι σολίστ και καθηγήτρια πιάνου, αλλά με το ίδιο μεράκι και την ίδια λαχτάρα να ξεκινήσουν κάτι νέο, πρωτοπόρο και με προοπτική. Αγαπούν τη μαγειρική και την ενασχόληση με τις τροφές, αλλά σκέφτηκαν ότι τα διάφορα καρυκεύματα και μπαχαρικά που βρίσκουμε στην αγορά, είναι πλέον πολύ συνηθισμένα και βαρετά, με αποτέλεσμα να πρέπει ο καθένας μας να φτιάχνει δικά του μείγματα, κάτι που απαιτεί χρόνο και κόπο, χωρίς να έχει πάντα το αποτέλεσμα που θέλουμε. Οπότε, αποφάσισαν οι ίδιοι να προσφέρουν στους καταναλωτές έτοιμα μείγματα μπαχαρικών, όπως τα εμπνέονται εκείνοι, ψάχνοντας πάντα τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις και συνδυασμούς που θα απογειώσουν τα πιάτα μας, ακόμα και τα πιο συνηθισμένα.

10370446_10203236596931406_1819319568819923177_n

Το όλο concept είναι λίγο… μουσικό. Κάθε μείγμα έχει ένα όνομα δανεισμένο από όρους της μουσικής και οι συσκευασίες έχουν ως σήμα κατατεθέν το κλειδί του σολ. Μου αρέσει πολύ η αισθητική τους, δεν ξέρω αν στην πορεία άλλάξει. Γενικά, ο Μιχάλης και η Νατάσα έχουν πολλά πράγματα στο μυαλό τους, μού αρέσουν οι ιδέες τους, η λαχτάρα τους γι’αυτό το νέο ξεκίνημα, η αγάπη τους για τις γεύσεις. Μου πρόσφεραν να δοκιμάσω το αλάτι “Sale Sol- Si- Do” με κύμινο, κόλιανδρο, διάφορα πιπέρια, μαύρο σουσάμι και φουντούκια και το “Mistero Di Sapore”, που είναι μείγμα διάφορων μπαχαρικών, λίγο πιο πικάντικο και στο χρώμα της πάπρικας.

Πρώτα τα δοκίμασα σκέτα, κατάλαβα κάθε υλικό στη γεύση, κρατάνε τα χαρακτηριστικά των πρώτων υλών τους και φαίνεται να είναι σε απόλυτη αρμονία οι ποσότητες. Έπειτα, τα πρόσθεσα και σε μερικά καθημερινά μου πιάτα. Το μείγμα αλατιού, μού άρεσε πολύ σε πατατοσαλάτα και το κόκκινο σε κοτόπουλο. Πράγματι, προτιμώ να αγοράζω ένα έτοιμο μείγμα μπαχαρικών από το να γεμίζω βαζάκια το ντουλάπι μου και να σκέφτομαι διαρκώς τι αλχημείες να κάνω για να νοστιμίσει το φαγητό. Έπειτα, τα μείγματα που κυκλοφορούν ήδη στα super markets, δεν έχουν τόσο έντονες μυρωδιές, είναι πολύ βιομηχανοποιημένα. Εδώ, έχω στα χέρια μου ένα αγνό προϊόν που μοσχοβολάει. Αυτή τη στιγμή, οι δημιουργοί παίρνουν γνώμες από τους ειδικούς για τις γεύσεις και ψάχνουν πιθανά σημεία πώλησης σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, ώστε να καταφέρουν σιγά-σιγά, να γίνουν γνωστά τα προϊόντα τους και να νοστιμίσουν όλο και περισσότερα πιάτα ανά τον κόσμο. Αν πάνε καλά τα μπαχαρικά, σκοπεύουν να ασχοληθούν και με άλλες γεύσεις, όπως μου είπε ο Μιχάλης. Γενικά, είναι άνθρωποι φιλόδοξοι, εργατικοί και με έμπνευση. Μα πάνω απ΄όλα, αισιόδοξοι: «Δεν μας απογοητεύει κάτι, είμαστε θετικοί άνθρωποι… Ό,τι δεν μας γεμίζει σημαίνει πως μας ‘χαλάει”, οπότε κοιτάζουμε μόνο μπροστά… sky is the limit, δε λένε?»

Κλείνοντας, μου ζήτησαν να μεταφέρω τις ευχαριστίες τους σε δύο ανθρώπους που τους βοήθησαν πολύ και πίστεψαν στο όραμά τους.
«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαρία Εκμεκτσίογλου για την αγάπη της και παρότρυνσή της, ώστε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την δημιουργία αυτής της εταιρίας, γιατί η Μαρία είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος γεμάτος αγάπη και τεράστιο ταλέντο στην μαγειρική. Κι ένα πελώριο ευχαριστώ στην φίλη μας την Bettya Saleh που με την αγάπη της και την δημιουργικότητά της, μέσω της εταιρείας της www.brandcon.gr, βοήθησε ώστε η ιδέα αυτή να αποκτήσει υπόσταση και όνομα. Η Bettya με την φαντασία και το ταλέντο που την διακατέχει μάς έδωσε όνομα, χρώμα και τις βάσεις για να σταθούμε. Μια εξαιρετική επαγγελματίας με αστείρευτες ιδέες με γνώμονα τις ανάγκες μας, την θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας«

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Μιχάλη και τη Νατάσα που μου έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσω τα ξεχωριστά τους προϊόντα, πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά. Που με εμπιστεύτηκαν και με έκαναν να νιώσω σημαντική. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά, μπορείτε μέσω της σελίδας μου στο facebook, να ζητήσετε πληροφορίες και να σας φέρω σε επαφή με τον Μιχάλη.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+