Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Ζυμαρικά από τη μαμά Αριάδνη με αγάπη!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ζυμαρικά από τη μαμά Αριάδνη με αγάπη!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 12,2013 0 Σχόλια

Έχω τη χαρά να μοιραστώ με τους αναγνώστες του flust.gr την πρώτη εμπειρία που είχα με τα χωριάτικα ζυμαρικά Αριάδνη. Όλα ξεκίνησαν πριν ένα μήνα, όταν είδα μέσω ίντερνετ ότι κυκλοφορούν σε ένα delicatessen στο κέντρο της Αθήνας και με προσέλκυσε για αρχή η συσκευασία. Διάφανο σακουλάκι για να βλέπεις και να χαίρεσαι το χρώμα των ζυμαρικών και σχεδόν να νιώθεις την υφή τους. Μαύρη, μίνιμαλ και σοβαρή ετικέτα στο κέντρο με το λογότυπο Αριάδνη σε πολύ κομψή γραμματοσειρά και στην πίσω όψη λίγα λόγια για την καταγωγή και τον τρόπο που παρασκευάζονται, μαζί με τα συστατικά φυσικά. Εκεί στη Ζαρούχλα Αχαΐας, η οικογένεια Χαντζή παράγει τα δικά της αγνά υλικά και με αυτά δημιουργεί τα διάφορα καλούδια. Όχι μόνο ζυμαρικά, αλλά και μαρμελάδες , γλυκά του κουταλιού, λικέρ.

Όπως καταλαβαίνετε, ήθελα πολύ να γνωρίσω από κοντά αυτή την οικογένεια, να μάθω την πορεία τους και πώς αποφάσισαν να μοιραστούν τις γεύσεις τους με το Αθηναϊκό κοινό. Ήταν εύκολη υπόθεση; Έψαξα και βρήκα τον γιο της κας Αριάδνης, υπεύθυνο για την επικοινωνία και την προώθηση των προϊόντων, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, είναι αρκετά νεαρός και εργάζεται σε άσχετο τομέα. Αυτό κι αν είναι ελκυστικό σε έναν άνθρωπο… Να βλέπεις ότι καταπιάνεται με πολλά, να είναι δραστήριος, να έχει ανησυχίες, να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο κι όμως να κάθεται να τυλίγει μία-μία με το χέρι τις συσκευασίες της Αριάδνης! Γιατί αγαπάει πολύ και πιστεύει σε αυτή την οικογενειακή επιχείρηση, δεν λογαριάζει κούραση και προσωπικές θυσίες! Ο Πελοπίδας όμως για καλή του τύχη, δεν είναι μόνος! Με την αδερφή του Μαριθέα που ασχολείται με τη σχεδίαση και το γραφιστικό κομμάτι, κάνουν αχτύπητο δίδυμο! Δουλεύουν σκληρά  και αυτό φαίνεται!

Μίλησα για όλα αυτά με τον Πελοπίδα στο chat του facebook! Μεγάλο πράγμα η τεχνολογία, σε βοηθάει πολύ, αλλά σου εξάπτει και ακόμα περισσότερο την φαντασία και μερικούς ανθρώπους θες οπωσδήποτε να τους γνωρίσεις από κοντά! Γιατί έχουν κάτι να σου πουν, ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστούν! Με κάλεσε στο 4ο Agro Quality Festival στο Γκάζι, όπου θα είχε το δικό του περίπτερο με τα ζυμαρικά Αριάδνη και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία! Ο δικός του πάγκος ξεχώριζε από μακριά. Υπέροχη αισθητική, ωραίο στήσιμο για να φαίνονται καλά όλα τα προϊόντα από όποια πλευρά κι αν κοιτάζεις, έξυπνο σακουλάκι που στέκεται όρθιο για να μπορεί να φαίνεται και ωραίο στα ράφια των ντελικατέσεν! Και πίσω από τον πάγκο ο Πελοπίδας χαμογελαστός, επικοινωνιακός, έδειχνε ακόμα και στους απλούς περαστικούς ότι αγαπάει και πιστεύει πολύ στο προϊόν του! Είναι άνθρωπος τελειομανής και με κοφτερό μυαλό, το κατάλαβα και στην πορεία της επικοινωνίας μας!

Αποφάσισα για αρχή να πάρω ένα πακέτο μακαρόνια βίδες για να τα δοκιμάσω, να γευτώ τη διαφορά του κατσικίσιου γάλακτος και του φρέσκου αβγού! Ο Πελοπίδας με συμβούλευσε να μην τα συνοδεύσω με βαριές σάλτσες, για να είναι πιο αισθητή η παρουσία αυτού του χωριάτικου στη γεύση! Και φυσικά να έχω το νου μου γιατί θέλουν μόνο 4-5 λεπτά βράσιμο, σε αντίθεση με τα ζυμαρικά του εμπορίου που θέλουν πολύ περισσότερη ώρα για να μαλακώσουν.

Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα απλό πιάτο με κολοκυθάκια και κίτρινη πιπεριά που έχουν ελαφριά γεύση και στο τέλος τα έσβησα με λεμόνι. Λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω και έτοιμα για σερβίρισμα!

Υλικά:
1 πακέτο βίδες Αριάδνη
2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση
Αλάτι/πιπέρι/φρέσκο θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Λεμόνι για το σβήσιμο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μόνο για 4 λεπτά. Θα αφρίσουν ελαφρώς όταν είναι έτοιμα. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας με το σκορδάκι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν μυρωδιές. Σβήνουμε με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε 2-3 φορές με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουν το άρωμα των λαχανικών και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.

Προς το παρόν, τα ζυμαρικά Αριάδνη μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα ντελικατέσεν στην Αθήνα, αλλά διατίθενται και μέσω της ιστοσελίδας τους. Θυμηθείτε ότι αξίζει να γευόμαστε αληθινές γεύσεις που ξεφεύγουν από τα τυποποιημένα, με φρέσκα και αγνά υλικά που ένας άνθρωπος σε κάποιο ελληνικό χωριό, διαλέγει με τα χέρια του προσεκτικά και με μεράκι! Και φυσικά, είναι σπουδαίο να στηρίζουμε Έλληνες παραγωγούς και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις!
Μπείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες στο ariadni.com.gr

adb0b602d02f11e2868a22000a9f18a6_7

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+