Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Εξωτική ομορφιά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εξωτική ομορφιά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 29,2013 0 Σχόλια

Η χαρά μου όταν μου χαρίζουν νοστιμιές από μποστάνια και κτήματα φίλων, δεν περιγράφεται! Γιατί πρόκειται για αγνά προϊόντα με ακαταμάχητη μυρωδιά, σε φυσιολογικά μεγέθη, χωρίς ορμόνες και άλλα χημικά, που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σου ανοίγουν την όρεξη για μαγειρική! Κατά καιρούς μου στέλνουν ροδαλές ντοματούλες και τραγανές πιπερίτσες και λαχταριστά φρούτα και πάντα τα απολαμβάνω σαν να είναι το πολυτιμότερο αγαθό γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να τα έχω καθημερινά στο τραπέζι μου!

Αυτή τη φορά, μια πολύ αγαπημένη φίλη μου έδωσε μεγάλη χαρά όταν μου έδωσε δύο πεπόνια κι ένα καρπούζι από το κτήμα τους στον Μαραθώνα! Το ένα πεπόνι το απόλαυσα επιτόπου, λαχταρούσα να το νιώσω ζουμερό πάνω στα χείλη μου και να νιώσω πιο κοντά στη φύση. Το δεύτερο ήθελα να το φυλάξω για να δημιουργήσω μια συνταγή, προσαρμοσμένη στην υπέροχη γλυκιά γεύση του! Και δεν κουράστηκα πολύ να αποφασίσω.
Κέικ πεπονιού με γάλα καρύδας:

Υλικά:
2 αβγά
220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. πολτοποιημένο πεπόνι ανακατεμένο με 100 γρ. γάλα καρύδας
Τριμμένο ινδοκάρυδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα παχύ, ομοιογενές μίγμα, προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα με το πεπόνι. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα, ανακατεύοντας παράλληλα με έναν αβγοδάρτη. Όταν έχουμε μια παχιά ζύμη κέικ, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το ινδοκάρυδο και τα ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά. Έπειτα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Να σας πω ότι αυτή η απίθανη συνταγή έγινε και πανεύκολα με τη βοήθεια της κουζινομηχανής του Jamie Oliver από την Philips Home Greece! Ένα μοναδικό εργαλείο για κάθε έναν που αγαπάει τη μαγειρική αλλά θέλει να κάνει τη ζωή του στην κουζίνα πιο εύκολη! Με πολλά διαφορετικά εξαρτήματα για να κόβεις, να ανακατεύεις, να φτιάχνεις smoothies, κρέμες, ζύμες, όλα τα καλά!!!

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+