Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Εμπειρία Glutenfree από την Dr. Schar, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμπειρία Glutenfree από την Dr. Schar, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Απρ 29,2014 0 Σχόλια

1238367_773176002692793_4402311368609412094_n

Έλαβα πριν λίγες μέρες ένα υπέροχο πακέτο με ψιψιψόνια, δηλαδή κρακεράκια, γκοφρετίτσες, μπισκοτάκια κι άλλα λαχταριστά πραγματάκια που θες να μασουλάς κάθε ώρα και στιγμή, αλλά τα αποφεύγεις γιατί ενώ τα ζητάει ο οργανισμός σου σαν τρελός, μόλις τα τρως, νιώθεις λίγο βαρύ το στομάχι και κάθε φορά ορκίζεσαι ότι δεν θα υποκύψεις ξανά σ’αυτούς τους πειρασμούς. Αυτό το βάρος, το πρήξιμο και η αίσθηση κόπωσης, πιθανόν να σημαίνουν ότι έχεις δυσανεξία στη γλουτένη που διαθέτουν πολλά τρόφιμα και μάλλον πρέπει να τα αποφεύγεις. Από την άλλη, μπορεί απλά να έχεις ένα ευαίσθητο στομάχι ή να το παράκανες με τις λιχουδιές.

Σε κάθε περίπτωση, το να προτιμήσεις ένα τρόφιμο χωρίς γλουτένη ή ακόμα και χωρίς σιτάρι ή λακτόζη, θα σου κάνει καλό. Γιατί θα ευχαριστηθείς μια ανάλαφρη νοστιμιά, θα γευτείς μια διαφορετική εμπειρία μέσα από το φαγητό και ίσως αποφασίσεις να το κάνεις αυτό όλο και περισσότερο.

Αυτά σκεφτόμουν όσο απολάμβανα τα τραγανά μπισκοτάκια με σοκολάτα της Schar και διαπίστωνα ότι δεν υστερούν σε γεύση από άλλα αντίστοιχα μπισκοτάκια. Προσωπικά- ζωή να’χω!- δεν έχω δυσανεξία στη γλουτένη και διαθέτω ανθεκτικό στομάχι, αλλά μου αρέσει να ξέρω ότι τρέφομαι με κάτι ελαφρύ και ανώδινα νόστιμο.

Η σειρά τροφίμων Schar περιλαμβάνει πολλά είδη, από ψωμί και κράκερς μέχρι ζυμαρικά και δημητριακά, όλα απαλλαγμένα από γλουτένη, μερικά από αυτά δεν διαθέτουν ούτε λακτόζη και σιτάρι και όλα είναι χωρίς συντηρητικά. Πρόκειται για τη Νο 1 εταιρεία προϊόντων χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007 και διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων χωρίς γλουτένη στην ελληνική αγορά. Τις λιχουδιές Schar τις βρίσκετε κυρίως σε φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα βιολογικών και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η διάθεση της κατεψυγένης σειράς προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, λέγεται ότι πάσχουν από κοιλιοκάκη, η οποία μάλιστα μπορεί να ξεκινήσει και από τη βρεφική ηλικία. Ωστόσο, μπορεί να διαγνωστεί και σε ενήλικες, ακόμα κι αν για αρκετά χρόνια δεν είχε εκδηλωθεί, αφού και τα συμπτώματα δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρα.

1977329_743794932297567_594380044_n

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας, να νιώθουμε τις αντιδράσεις του και να μην αψηφούμε τις αδυναμίες του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να το προστατεύσουμε και να απολαμβάνουμε καλύτερα μικρές χαρές της ζωής, όπως είναι μια λιχουδιά. Γιατί υπάρχουν λύσεις για όλα, δεν χρειάζεται να στερηθείς, μόνο να κάνεις σωστές επιλογές.
Με αφορμή την Glutenfree World Day στις 11 Μαϊου, ευαισθητοποιούμαστε και δίνουμε λίγη παραπάνω σημασία στη διατροφή μας και πώς αυτή επηρεάζει το σώμα και τον οργανισμό μας. Η Schar μάς καλεί να γιορτάσουμε, ξεχνώντας οτιδήποτε έχει γλουτένη για μια ολόκληρη μέρα και μας προκαλεί να γνωρίσουμε έναν άλλο νόστιμο κόσμο. Την προσπάθεια στηρίζει ο σεφ Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος θα μαγειρέψει για εμάς στο The Hub Events, από τις 11:00 έως τις 15:00 και θα μας κεράσει τις υπέροχες δημιουργίες του. Θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις γιατρών και διατροφολόγων και ένα συναρπαστικό παιδικό πρόγραμμα. Νομίζω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μας λυθεί μια και καλή κάθε απορία σχετικά με την κοιλιοκάκη και να γευτούμε μια διαφορετική εμπειρία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο www.schaer.com/athens

Μπορείτε, βέβαια, να παρακολουθείτε όλα τα νέα της εταιρείας και μέσα από τη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/schaer.gr

1532068_726263160717411_1525911845_n

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+