Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Εκεί… ψηλά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εκεί… ψηλά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 01,2014 0 Σχόλια

Ήταν μια νύχτα με πανσέληνο, αυτή η καλή που είχε τον Ιούνιο, η χορταστική. Και στον αέρα οι galaxy-ακές μουσικές της αγαπημένης Έφης Μαλτέζου. Και στο τραπέζι μου το νέο καλοκαιρινό μενού του St. George Lycabettus, δια χειρός Βασίλη Μήλιου. Και η θέα της αθήνας από τον 6ο, αριστοκρατική με τα χιλιάδες φωτισμένα «σπιρτόκουτα».

flust.gr-γεύσεις

Το κάνατε εικόνα, έτσι;

Όλα αυτά τα υπέροχα που περιγράφω δεν είναι δύσκολο να τα ζήσετε, μπορεί να τα προσπερνάτε άθελά σας, καθημερινά. Μπορεί όταν περπατάτε στην Αθήνα, να κοιτάτε πάντα χαμηλά, σηκώστε λίγο το βλέμμα. Εκεί ψηλά στον 6ο του St. George, το ανακαινισμένο La suite lounge είναι έτοιμο να μας προσφέρει μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές. Είναι ικανό να μας χαλαρώσει, να μας κάνει να νιώσουμε διακοπές, ακόμα κι αν το γραφείο μας είναι λίγα μέτρα πιο κει… Είναι φορές που έχουμε ανάγκη τις ταράτσες, τα ψηλά, αυτά που είναι πιο κοντά στον ουρανό, αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι αλλού…

Εντάξει, μπορεί να μην πεινάς, αλλά σίγουρα θες να συναντήσεις φίλους, σίγουρα θέλεις να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, σίγουρα αγαπάς την καλή μουσική, σίγουρα λαχταράς ένα κοκτέηλ. Μην το πολυσκέφτεσαι και – πληζζ – μην κάτσεις πάλι σπίτι. Καλοκαίρι είναι!

Εγώ πάλι είμαι του φαγητού. Μου αρέσει να κάθομαι στις ροτόντες, να χαζεύω το κρασί που γυαλίζει μέσα στο ποτήρι, να καθρεφτίζομαι σε αυτό, να χαϊδεύω τα λαμπερά μαχαιροπίρουνα, να ακουμπάω ευλαβικά την πετσέτα πάνω στη φούστα μου, να παρακολουθώ τον σερβιτόρο και να στοιχηματίζω αν το πιάτο που έρχεται είναι το δικό μου. Να μελετάω τι τρώνε οι διπλανοί, να μυρίζω το φαγητό μου πριν το δοκιμάσω, να ανυπομονώ για το επιδόρπιο, όσο κι αν έχω χορτάσει.

Και κάθε φορά που πηγαίνω για φαγητό εκεί ψηλά στον 6ο, είμαι σίγουρη ότι όλες αυτές τις κινήσεις και σκέψεις, θα τις ευχαριστηθώ. Γιατί το περιβάλλον με εμπνέει… γιατί πλέον έχω μάθει καλά τον Βασίλη Μήλιο μέσα από τη μαγειρική του και ξέρω ότι αγγίζει τα δικά μου γούστα. Οι πιο παλιοί θαμώνες, θα τον γνωρίζετε σίγουρα – 20 χρόνια κλείνει στο Lycabettus. Τα πιάτα του, όσες επιρροές κι αν έχουν από άλλες κουζίνες, είναι καθαρά ελληνικά, δεν είναι καθόλου δήθεν και καθόλου ψωνισμένα. Εντυπωσιακά ναι. Όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα τέτοιο εστιατόριο. Εντυπωσιακά και σε εμφάνιση και σε γεύση. Μάλιστα, το νέο μενού το βρήκα πιο εντυπωσιακό από όλα τα προηγούμενα. Κι ένιωθα ωραία, σε κάθε μπουκιά. Αυτό θες όταν τρως έξω, να νιώθεις ωραία. Απλά τα πράγματα.

flust.gr-γεύσεις

Ξεχώρισα (ok, λάτρεψα!) το ζουμερό λεμονάτο ριζότο με την υπέροχη παρουσία του. Είχε ένα φρέσκο κίτρινο χρώμα, στο κέντρο μισή χούφτα φρέσκο σπανάκι και ρόκα και στο πλάι ένα κομμάτι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας μαζί με μικροσκοπικό τρίφτη για να στολίσεις μόνος σου το πιάτο. Κι έπειτα, απόλαυσα ίσως τον πιο νόστιμο μαριναρισμένο γαύρο των τελευταίων χρόνων. Συγχωρήστε με για την υπερβολή μου, αλήθεια λέω. Είχε πολλά μυρωδικά, βινεγκρέτ με μαστίχα Χίου και τηγανιτές φωλίτσες κανταϊφιού. Το ωραίο ήταν σε κάθε μπουκιά να παίρνεις λίγο απ” όλα. Τώρα, αν είστε πιο παραδοσιακοί, διαλέξτε τα χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα από χουρμάδες και σαμιώτικο κρασί. Ελαφρύ αλλά χορταστικό πιάτο με υπέροχα αρώματα. Σε κάθε περίπτωση, μην απαρνηθείτε το γλυκό, θα το μετανιώσετε. Διαλέξτε ανάμεσα σε «μους σύκου με γιαούρτι, μέσα σε καραμελωμένο φύλλο κρούστας και σάλτσα αλμυρής καραμέλας» και «μους σοκολάτας με METAXA, κραμπλ ελληνικού καφέ και σορμπέ βασιλικού». Απανωτές εκρήξεις, σου λέω.

Και μην ανησυχείς για το μετά, πάρε τον χρόνο σου, κάτσε στο τραπέζι, πήγαινε στο μπαρ, κουνήσου στον ρυθμό, νιώσε άνετα, το’χεις ανάγκη!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+