Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Δίαιτα; Όχι βέβαια!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δίαιτα; Όχι βέβαια!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 29,2013 0 Σχόλια

-Μωρό μου, πού είναι τα ροδάκινα?
-Τα έκανα κουλί μωρό μου
-Κορίτσι μου, είσαι τελείως κουλή? Και με τι θα φάω εγώ τώρα το γιαούρτι μου?
-Α, το γιαούρτι σου το έκανα μους!
(Καμιά ελπίδα για δίαιτα σ’ αυτό το σπίτι…!!)

Έτσι κάνω πάντα… Με πιάνει κι αρχίζω να μετατρέπω οτιδήποτε αγνό και υγιεινό με λίγες θερμίδες σε κάτι λιπαρό και παχυντικό, αλλά πάντοτε νόστιμο! Ναι, τα φρούτα είναι υπέροχα όταν τα τρως φρέσκα, με το δροσερό τους το ζουμάκι, αλλά όταν γίνονται κουλί, στολίζουν με τον πιο γευστικό και εντυπωσιακό τρόπο ένα απλό γλυκό και έχεις να το λες κι εσύ ότι σερβίρεις υψηλή ζαχαροπλαστική, ότι τίποτα τυχαίο!

Το κουλί είναι μια παχύρευστη σάλτσα φρούτων ή λαχανικών. Απαιτεί πολύ λίγη ώρα βράσιμο (γύρω στα 3-4 λεπτά σε σιγανή φωτιά) και δίνει χρώμα και ζωντάνια σε πολλά πιάτα, ανάλογα τα κέφια! Επίσης, ένα κεσεδάκι γιαούρτι μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο επιδόρπιο χωρίς πολύ κόπο και ακριβά υλικά!

Μους γιαουρτιού με κουλί ροδάκινου
Υλικά για 4 μικρά μπολάκια:
Για τη μους:
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1-2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα)
3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (ή ένα ακόμα πιο ελαφρύ γιαούρτι της αρεσκείας σας)
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας ανθόνερο

Για το κουλί:
200γρ. πούλπα ροδάκινου
1 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Για την μους
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη σε σαντιγύ και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά. Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα μπολάκια. Αφήνουμε οπωσδήποτε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το σερβίρισμα για να δέσει η μους και να αφεθούν ελεύθερες οι μυρωδιές από τα εσπεριδοειδή. Παίξτε με τα μυρωδικά και προσφέρετε στους καλεσμένους σας παραπάνω από 1 επιλογές! Ταιριάζει πολύ και το λικέρ μαστίχας αντί για λεμόνι.

Για το κουλί
Ανακατεύουμε την πούλπα με τη ζάχαρη και το μέλι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς η σάλτσα μας. Στο σερβίρισμα, ενώνουμε τις δύο νοστιμιές κατά προτίμηση! Πασπαλίζουμε στο τέλος με τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς!

Τη μους γιαουρτιού την έφτιαξα on camera πριν λίγους μήνες σε ένα από τα επεισόδια του αγαπημένου μου Joy, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ! Επειδή σε λίγες μέρες ξεκινάμε πάλι εντατικά τα γυρίσματα και η παρέα του Joy θα βρίσκεται και πάλι κοντά σας, τις γνωστές μέρες και ώρες (Κάθε ΣΚ, 5-7 το απόγευμα), είπα να θυμηθούμε μια από τις πιο επιτυχημένες (όπως πολλοί από εσάς αναγνώρισαν!) συνταγές μου! Απολαύστε…!

 

joy food blogger 12 from joy tvgreece on Vimeo.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+