Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Διάολε! Είσαι ομοφυλόφιλος…, του Βαγγέλη Γεωργίου

Διάολε! Είσαι ομοφυλόφιλος…, του Βαγγέλη Γεωργίου

Βαγγέλης Γεωργίου Ιουλ 23,2013 0 Σχόλια

flust.gr-ιστορία

Την περασμένη Κυριακή, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αντήχησαν αυτές οι λέξεις «..αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης… Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής». Αυτά τα γλυκά και εμπνευσμένα λόγια εκστομίστηκαν από τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και αφορούσανε στην νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου και πως αυτή οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή.

Κάποιες άλλες παλιότερες Κυριακές, 500 χρόνια πριν, οι ιερείς σκούζανε από το βήμα ότι η πυρά θα ήτανε ο προορισμός για τα τέκνα της Κολάσεως. Εβραίοι, κτηνοβάτες και ομοφυλόφιλοι άνετα καίγονταν ή παλουκώνονταν.

Όταν οι Ισπανοί κονκισταδόροι περάσανε με τις αστραφτερές πανοπλίες τους στην Αμερική – που ένας θεός ξέρει τι μύκητα μάζευαν στο εσωτερικό από τον ιδρώτα – ρίχνανε τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους πάνω στους δύσμοιρους Ιθαγενείς για να τους καταβροχθίσουν, καθότι πολλούς τους θεωρούσανε ανωμαλιάρηδες έτσι όπως ντύνονταν. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι άλλα μπορεί να τους έκανε ο ισπανός κατακτητής Βάσκο Νούνιεθ ντε Μπαλμπόα που νόμιζε ότι η ομοφυλοφιλία ήταν κολλητική – ανίατη περίπτωση αυτός…

Πολλά πολλά χρόνια αργότερα, όταν η ανθρωπότητα έγινε τόσο καλή και απέκτησε ηγέτες με τους ίδιους μύκητες μέσα από τα κοστούμια, οι αμερικανοί – αφού ξέσκισαν και αυτοί τους ινδιάνους – ψηφίζανε Προέδρους σαν τον Νίξον. Ο Ρίτσαρντ λοιπόν έκανε την μεγάλη αποκάλυψη. Μας είπε για ποιο λόγο την πάτησαν οι Έλληνες, «Ξέρετε τι έπαθαν οι Έλληνες; Η ομοφυλοφιλία τους κατέστρεψε! Αυτό είναι βέβαιο. Ο Αριστοτέλης ήταν ομοφυλόφιλος. Όλοι το γνωρίζουμε. Το ίδιο και ο Σωκράτης. Και ξέρετε τι έπαθαν οι Ρωμαίοι; Οι τελευταίοι έξι αυτοκράτορες ήταν αδερφές…».

Στη συνέχεια το αποσβολωμένο ακροατήριο τον άκουγε να συνεχίζει «… Αυτό συνέβη και στην Βρετανία αλλά και την Γαλλία. Και ας δούμε και τις ισχυρές κοινωνίες. Οι Ρώσοι, που ανάθεμά τους θα τους ξεριζώσουμε, δεν ξέρω τι σκατά κάνουνε οι μπαγάσηδες τις δικιές τους πουστάρες και δεν βλέπεις κανέναν. Δεν ξέρω τι κάνουν με δαύτους.». Αυτός ο «μεγάλος» πολιτικός άνδρας του 20ου αιώνα πέθανε το 1994, ένα έτος πριν η μισητή του Ρωσία βγάλει την ομοφυλοφιλία από την λίστα των θεωρούμενων ως εγκλημάτων.

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας δεν έβλαψε με τα κηρύγματα του τους Ρώσους την περασμένη Κυριακή όταν τους μιλούσε αρνητικά για τους ομοφυλόφιλους. Το αντίθετο. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν μεγάλο δάσκαλο για τον Νίξον και φυσικά γνήσιο στυλοβάτη μιας παράδοσης που με τόση θέρμη νοίκιασε το Κομμουνιστικό Κόμμα από την Ιστορία και άφησε ως παρακαταθήκη στην Πουτινική Ρωσία.

Banner greeklish

Βαγγέλης Γεωργίου

Βαγγέλης Γεωργίου

Εμπνευστής και δημιουργός at greeklish.info
O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Έκανε ερευνητικό ρεπορτάζ στο περιοδικό HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη ενώ έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται με Εικονογραφημένη Ιστορία(εκ. Πάπυρος), protagon.gr, Ιστορικά Θέματα, Στρατιωτική Ιστορία, Lifo, flust.gr ενώ ανήκει στην ερευνητική ομάδα του ThePressProject.
Βαγγέλης Γεωργίου
Δημιουργός του πρώτου ιστότοπου δημόσιας διανόησης στην Ελλάδα(public intellectualism) greeklish.info.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+