Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Δημιουργική Ζυθοποιία στην Ελλάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημιουργική Ζυθοποιία στην Ελλάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 05,2015 0 Σχόλια

«ΑΘΗΝΕΟ»
Ο πρώτος Χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας
ξεκινάει στην Ελλάδα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

αθηνεο2

*Καινοτόμες συνταγές απαστερίωτης μπίρας θα δοκιμάζονται στο πρωτότυπο μικροζυθοποιείο και θα κυκλοφορούν, σε επιλεγμένη διανομή, τέσσερις φορές το χρόνο

* Το ΑΘΗΝΕΟ θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ζυθογνωσίας στον επισκέπτη μέσα από εκθεσιακό χώρο αλλά και κέντρο εκπαίδευσης, που θα φιλοξενεί διαδραστικά σεμινάρια

Αθήνα 5 Μαΐου 2015 – Στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο, ξεκινάει κάτι νέο που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την ιστορία και την παράδοση της μπίρας στη χώρα μας: Ας υποδεχθούμε το ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Μια μονάδα παραγωγής νέων ειδών μπίρας, αλλά και νέων ιδεών.

Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι λάτρεις της μπίρας θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς θα μπορούν να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν από πρώτο χέρι τα πάντα για την ιστορία της.

Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης. Στο ΑΘΗΝΕΟ κάθε εποχή θα έχει τη μπίρα της, αφού θα παράγονται εκεί, τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή: Άνοιξη και Καλοκαίρι ανοιχτόχρωμες, φρουτώδεις, δροσερές. Φθινόπωρο και Χειμώνας σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές.

Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του ΑΘΗΝΕΟ, είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος. Έχει 5% αλκοόλ, θολό χρυσοκίτρινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα με νότες μελιού και βοτάνων, γεύση ελαφριά και γλυκόπικρη, φρουτώδης με οινώδεις νότες.

αθηνεο3

Στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες. Το ΑΘΗΝΕΟ θα έχει σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα έντονες αναφορές στο παρελθόν, αφού στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το «μουσείο» του ΑΘΗΝΕΟ δημιουργήθηκε κυρίως με αντικείμενα από τις 3 μονάδες παραγωγής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που εντοπίστηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την ιστορικό και επιμελήτρια τέχνης, κα Ίρις Κρητικού. Το συνολικό σχεδιασμό του χώρου, καθώς τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν την εμπειρία του επισκέπτη, επιμελήθηκε η εταιρία επικοινωνίας Newton, σε συνεργασία με τον interior designer, κο Χάρη Λουρίδα και τη συμβολή της κας Κρητικού.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε: «Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ανθρώπους μας και υλοποιήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που εμείς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ξέρουμε πολύ καλά, την μπίρα. Πάνω από όλα όμως, είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη θέλησή μας να κάνουμε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να αγαπήσουν την μπίρα».

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισσού 102. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας όπως τις: Sol, Mc Farland, Erdinger, Affligem, Murphy’s, Duvel, Chimay και άλλες. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.
Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.
Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ΙSO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001-2004 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.
Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+