Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Γρήγορα αλλά χορταστικά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Γρήγορα αλλά χορταστικά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 25,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Σας έχω ξαναπεί ότι με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Καλλιμάνη έχω βρει την υγειά μου. Είναι έτοιμα όλα καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες μέσα στο σακουλάκι τους, ξεπαγώνουν εύκολα και μαγειρεύονται ακόμα πιο εύκολα, δίνοντάς σου έμπνευση για πολλές συνταγές!

Εγώ έχω μια μανία με τη μουστάρδα, πιθανόν να το έχετε καταλάβει. Τη βάζω σχεδόν παντού, ταιριάζει σε πολλά φαγητά τελικά. Για το κρέας είναι αναμενόμενος συνδυασμός, για τα ψάρια και θαλασσινά όμως, το είχατε σκεφτει; Δείτε 2 πολύ εύκολες συνταγές που σε μισή ώρα θα σας δώσουν χορταστικά και απολαυστικά γεύματα!

Γιαχνί με καλαμαράκια και σάλτσα μουστάρδας

flust.gr-γεύσεις
Υλικά
1 πακέτο καλαμαράκια καθαρισμένα Καλλιμάνης
5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι
Λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και την πιπεριά για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τις πατάτες και καλύπτουμε με μπόλικο νεράκι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Αν ξεμείνει από νεράκι το φαγητό, προσθέτουμε λίγο από το βραστήρα. 5 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και το θυμάρι και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοστιμμένο λεμόνι. Δεν θέλει πάνω από μισή ώρα βράσιμο, αν έχετε κόψει μικρά κομμάτια τις πατάτες.

Πριν λίγες ημέρες έκανα κάτι που δεν συνηθίζω. Συνδύασα το ψάρι με ρύζι, επειδή δεν είχα πατάτες. Μου άρεσε πολύ! Το απαλό φιλέτο γλώσσας ετοιμάστηκε σε 5 λεπτά στο τηγάνι και το ρυζάκι σε άλλα 15′. Πολύ εύκολα και γρήγορα, είχα ένα χορταστικό και μυρωδάτο πιάτο!

Φιλέτο ψαριού με αρωματικό ρύζι στο wok

flust.gr-γεύσεις
Υλικά:
1 πακέτο γλώσσες Καλλιμάνης
Ρύζι basmati
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι/κάρυ

Εκτέλεση:
Σε ένα wok με ελάχιστο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές τις γλώσσες, τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο wok ρίχνουμε το ρύζι, λίγο νερό, αλάτι, μουστάρδα και κάρυ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε στο ίδιο πιάτο με το ψάρι.

*Αν αγαπάτε τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά αγαπάτε και τις εξόδους σε ωραία εστιατόρια, δοκιμάστε τη Μπόμπενα στην Καισαριανή. Πολλοί από εσάς θα τη γνωρίζετε, πρόκειται για πολύ γνωστό μαγαζί 20ετίας. Ο Δημήτρης, ο γιος της Μπόμπενας, θα σας περιποιηθεί!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+