Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » βίντεο » Γεύσεις… στα κόκκινα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Γεύσεις… στα κόκκινα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Δεκ 30,2014 0 Σχόλια

Στα τελευταία βίντεο της χρονιάς, στο Join Us του περασμένου Σαββατοκύριακου, φοράω κόκκινα! Και διαπιστώνω ότι το 2015 θέλω πολύ κόκκινο στη ζωή μου. Φως, λάμψη, φρεσκάδα, πάθος, δυναμισμό και αποφασιστικότητα! Τα »υλικά» που οδηγούν στην επιτυχία μιας »συνταγής» στη ζωή. Για τις άλλες συνταγές, αυτές που τρώγονται, τα πράγματα είναι πάντα πιο απλά. Σου προτείνω πάντα εύκολες και σχετικά γρήγορες ιδέες με οικονομικά υλικά που μπορείς να έχεις πάντα στο ντουλάπι και το ψυγείο σου. Βάλε τις σημερινές στη λίστα σου για τα τραπέζια των ημερών ή κράτα τες στο συρτάρι για όποτε…

Χωριάτικη πίτα με μπρόκολο και ανθότυρο

Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες

1 μπρόκολο

1 κόκκινη πιπεριά

1/2 κιλό ανθότυρο

Λίγη πάπρικα γλυκιά

λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό για την επιφάνεια της πίτας

σουσάμι για το πασπάλισμα

αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ταψί ορθογώνιο και στρώνουμε επάνω 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε για 3 λεπτά. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε μόνο την πρασινάδα, χωρίς το κοτσάνι, σε ένα μούλτι μαζί με την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια. Τα χτυπάμε μαζί και ενώνουμε αυτό το μίγμα με το ανθότυρο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγη πάπρικα και αλατοπίπερο και στρώνουμε αυτή τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 3 φύλλα, τα οποία πάλι αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το τελευτάιο φύλλο το αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.

Αλμυρά μπισκότα με φέτα

Υλικά:

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ. γλ. baking powder

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Χωριό

1 φλιτζάνι φέτα Χωριό

1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πάουντερ. Ρίχνουμε το τυρί, το ελαιόλαδο και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.

Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Την κόβουμε με φορμάκια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+