Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Βάζουμε τη βρώμη στη ζωή μας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Βάζουμε τη βρώμη στη ζωή μας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μαρ 17,2015 0 Σχόλια

Νομίζω πως είναι περιττό να σας πω κι εγώ ότι η βρώμη είναι μια υπέροχη τροφή, πολύ χρήσιμη για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και όχι μόνο.

βρωμη2

Παρατηρώ, ότι όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται για συνταγές που περιέχουν βρώμη και απολαμβάνει τα πολλαπλά οφέλη της. Οι προτάσεις για να την απολαύσεις, είναι πολλές, και στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας δύο δικές μου εμπνεύσεις της στιγμής για γλυκά μπισκότα και μπάρες βρώμης και σας προκαλώ να εμπλουτίσετε τις συνταγές μου με δικές σας ιδέες και πάντα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπισκότα βρώμης με κακάο

Υλικά:
200γρ. Νιφάδες βρώμης Fytro
100γρ. Γάλα φρέσκο
2 κουτ. Σούπας κακάο άγλυκο ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. Σούπας καστανή ζάχαρη Fytro
1 κουτ. Σούπας μαργαρίνη
100γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το κακάο. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στη βρώμη και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μίγμα. Με ένα κουτάλι της σούπας, στρώνουμε τα μπισκότα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα απολαύσουμε. Για να διατηρηθούν αρκετά, τα κλείνουμε σε βάζο ή μεταλλικό κουτί, μακριά από την υγρασία.

Μπάρες βρώμης με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:
3 κουτ. Σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
300γρ. Νιφάδες βρώμης fytro
2 κουτ. Σούπας καστανή ζάχαρη fytro
2 κουτ. Σούπας μαρμελάδα φράουλα (ή άλλη γεύση) fytro
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας και απλώνουμε το μίγμα σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόκολλα, με πάχος 1 εκατοστό περίπου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί το εσωτερικό. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά και κόβουμε σε μπάρες. Φυλάμε σε κουτί κλεισμένο αεροστεγώς.

Σύντομα θα φτιάξω και αλμυρές μπάρες βρώμης, με γιαούρτι, κίτρινα τυριά και μπαχαρικά. Σας το λέω από τώρα, να το ξέρετε!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+