Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Έξυπνες συμβουλές για να διαλέγεις τα «καλά» πεπόνια και καρπούζια! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Έξυπνες συμβουλές για να διαλέγεις τα «καλά» πεπόνια και καρπούζια! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Ευαγγελία Ζευκιλή Ιουλ 06,2016 0 Σχόλια

Ναι, το πεπόνι αλλά και το καρπούζι, θέλει το κόλπο του! Δεν είναι λίγες οι φορές που λαχταράς να φας καρπούζι ή πεπόνι και είναι εντελώς άγευστα! Αγγούρια κανονικά! Ας δούμε, τι χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να μην σε πιάσουν «κότσο»!!!

Έξυπνες συμβουλές για να διαλέγεις τα «καλά» πεπόνια και καρπούζια

Πεπόνια: Πριν τα αγοράσεις, βεβαιώσου ότι δεν έχει χτυπήματα και μελανιές! Στην συνέχεια, πρόσεξε αν το χρώμα τους κάτω από το ανάγλυφο «δίχτυ» που σχηματίζουν, είναι χρυσαφένιο πορτοκαλί κι όχι πράσινο! Έλεγξε, με τη βοήθεια της όσφρησης, αν η μυρωδιά του είναι γλυκιά, για να αποκλείσεις τα άοσμα και άγουρα πεπόνια! Επίσης τσέκαρε το βάρος τους: Τα ώριμα πεπόνια, είναι πιο βαριά από το συνηθισμένο, έτσι ώστε να πετύχετε τα πιο ζουμερά!

Καρπούζια: Στα καρπούζια, υπάρχει ένα «κόλπο» που αποτελεί εγγύηση: Κάνε ένα χτύπημα στο φλοιό του (περίπου στη μέση) και αν ακούσετε ένα κούφιο ήχο, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Αν ο ήχος είναι συμπαγής, καλύτερα να το αφήσετε!

Τώρα ξέρεις!!! Γι’αυτό, την επόμενη φορά μην «ψαρώσεις», με τον «Σάκη τον μελένιο»! και τον «Βαγγέλα που τα καρπούζια του είναι τρέλα»!!!

Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Ευαγγελία Ζευκιλή

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+