Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Ένα τυρί – δύο γεύσεις, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ένα τυρί – δύο γεύσεις, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Οκτ 24,2013 0 Σχόλια

1384126_10201788300844909_1174766869_n

 Από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Κρήτη, στο οποίο εκπροσώπησα το Αθηνόραμα Umami έπειτα από πρόσκληση της Cretan Gaia, και για το οποίο σύντομα θα δημοσιεύσω σχετικό άρθρο στο Athinoramaumami.gr, έφερα ένα καλάθι με διάφορα κρητικά προϊόντα που επιμελήθηκε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα διάλεγε τα καλύτερα και τα πιο νόστιμα, όμως κάποια με ενθουσίασαν πραγματικά και με έβγαλαν από τα κλασικά και συνηθισμένα μονοπάτια.

Ένα από αυτά ήταν ένα φίνο κρητικό, λευκό τυρί, ημίσκληρο, αγελαδινό και μυρωδάτο, ελαφρώς τσιχλωτό και με γλυκές νότες στην επίγευση. Ο Λευτέρης Λαζάρου μας έδωσε μια καταπληκτική ιδέα για το πώς μπορούμε να το απολαύσουμε, την οποία ακολούθησα αλλά… τυράκι είναι αυτό, μπαίνει σε πολλά πιάτα το άτιμο κι έτσι πέρασα ένα μεσημέρι χορτάτη από την εξαιρετική του γεύση, φτιάχνοντας ένα κύριο πιάτο κι ένα επιδόρπιο!

Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα τυριού και κρέμα μπαλσάμικο
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
Μερικά ζουμερά ντοματίνια
1 φέτα τυρί σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι
Κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ανακατεύουμε καλά, να αχνίσει η σάλτσα και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, με τη σάλτσα καυτή και στολίζοντας το πιάτο με κρέμα μπαλσάμικο

Τυρί σαγανάκι με μαρμελάδα πορτοκάλι
Σε ένα φαρδύ τηγάνι αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σκορπάμε με τα δάχτυλα κόκκους αλατιού σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε παχιές φέτες τυριού και αφήνουμε 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να λιώνει ελαφρώς η κάτω πλευρά. Γυρίζουμε και από την άλλη, αφήνουμε άλλο ένα λεπτό και σερβίρουμε όπως είναι ζεστό, με μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλο εσπεριδοειδές.

1381773_10201788497329821_1153070663_n

Φυσικά, οι παραπάνω συνταγές γίνονται με οποιοδήποτε τυρί έχει τα χαρακτηριστικά που σας ανέφερα.

eating-around

 

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+