Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Ένας ιδανικός μεζές, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ένας ιδανικός μεζές, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 27,2013 0 Σχόλια

Όταν έχεις τη θάλασσα κάτω από το σπίτι σου, η μαγειρική σου έχει πάντα καλοκαιρινή διάθεση και περιέχει πολλά ψάρια και θαλασσινά! Αυτό γίνεται ασυναίσθητα, πάντα το μάτι σου πέφτει εκεί όταν πας στην αγορά και όλες οι συνταγές σου θυμίζουν καλοκαίρι, όλες τις εποχές! Φυσικά τα φρέσκο είναι καλύτερο, αλλά τολμήστε να μαγειρέψετε το χταποδάκι σας με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και κατεψυγμένο τον χειμώνα, πάνω στην αναπόληση των διακοπών, για να ξεγελάσετε λιγάκι το μυαλό…

Το χταποδάκι κατσαρόλας με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα είναι ιδανικός μεζές για το ουζάκι ή το δροσερό κρασάκι σας.
Υλικά για 4 άτομα:
1 μικρό χταποδάκι
Χρωματιστές πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 -3 φουντίτσες μπρόκολο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες σε τρίφτη
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι/φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βυθίζουμε το χταπόδι για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι βεντούζες του και να τσιμπιέται άνετα με το πιρούνι, να μαλακώσει δηλαδή.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σε μια ίσια επιφάνεια το κόβουμε σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, αφού αδειάσουμε το νερό, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και όταν αρχίσουν αυτά να τσιγαρίζονται ελαφρώς, ρίχνουμε και το χταπόδι. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, αλάτι/πιπέρι/θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να δέσει λίγο η σάλτσα.

Όταν ρίξουμε το μπρόκολο, προσθέτουμε ακόμα 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το μπρόκολο και να δέσει εντελώς η σάλτσα. Αν νομίζετε ότι κατά τη διάρκεια χρειάζεται κι άλλο νεράκι, προσθέτετε για να μην κολλήσει το φαγητό, αλλά καλύτερα να είναι πάντα ζεστό για να μην διακόπτεται το βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρεται καλύτερα ζεστό, αλλά απαραιτήτως στη βεράντα και με καλή παρέα!!!

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να χτυπήσετε στο μούλτι τις ντομάτες με τις πιπεριές και το σκόρδο και να τα ρίξετε όλα μαζί όταν τσιγαριστεί το χταπόδι με το κρεμμύδι και να συνεχίσετε το βράσιμο κανονικά. Απλώς έτσι δεν θα φαίνονται οι λωρίδες πιπεριάς στο πιάτο σας και η γεύση της σάλτσας θα είναι κάπως πιο έντονη.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+